Recuperatorii sunt pusi la zid de noua lege. Iata ce drepturi aveti

Recuperatori

Daca pana acum firmele de recuperare se puteau confunda cu hartuitori in toata regula, de acum incolo nu vor mai avea voie sa vorbeasca neoliticos, sa va agreseze sau sa apara la usa la orice ora.

Codul de conduita le interzice recuperatorilor o serie de abuzuri, printre care:

  • sa ridice tonul sau sa vorbeasca nepoliticos;
  • sa agreseze fizic sau verbal;
  • sa ameninte;
  • sa viziteze clientii in afara orelor in care le este permis sa-i contacteze, respectiv 9 – 20;
  • sa trimita hartii false cu antetul instantelor judecatoresti;
  • sa primeasca bani fara chitanta de la datornici sau sa se foloseasca de informatii false pentru a speria, ca arestul, penalitati nejustificate etc.;
  • incalcarea demnitatii datornicilor.

Acest cod de conduita a fost elaborat de Asociatia de Management al Creantelor Comerciale. Pentru recuperatorii care nu vor respecta aceste reguli, de acum incolo, se vor aplica amenzi cuprinse intre 20.000 si 100.000 lei, dupa cum informeaza activenews.

Este o masura buna, avand in vedere ca multe persoane care s-au aflat in imposibilitatea de a-si achita datoriile au ajuns sa fie terorizate de recuperatori. Acestia foloseau tot felul de tactici de santaj emotional si nu numai, agresau oamenii verbal si fizic, foloseau un limbaj vulgar si calcau in picioare demnitatea datornicilor. Incalcau din start drepturile omului, incadrandu-i in aceeasi categorie, de rau-platnici, si pe aceia care din cauza unui eveniment neplacut au ajuns in situatia de a nu mai putea sa isi plateasca datoriile. Ori, imposibilitatea din cauza unui accident, unui deces in familie, handicap etc. nu poate fi socotita rea-vointa. Acesti oameni nevinovati si loviti de soarta, erau loviti si de recuperatorii flamanzi, care se foloseau de orice mijloace pentru a le lua si ultimii bani din buzunare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

12 + 16 =