Primarul General, replica la stirea legata de sistarea furnizarii de agent termic: “Declaratiile administratorului ELCEN sunt belicoase”

termic

Primaria Capitalei a publicat pe pagina de Facebook a institutiei o replica la stirea preluata de multe canale media, inclusiv de noi, potrivit careia ELCEN ar putea sa decida sistarea furnizarii de agent termic in Bucuresti, daca nu isi recupereaza platile restante de la RADET. Potrivit primarului General, Gabriela Firea, declaratiile administratorului juridic al ELCEN sunt “belicoase”, iar sistarea furnizarii de agent termic nu poate fi decisa, in niciun caz, de catre companie. De asemenea, Gabriela Firea spune ca bucurestenii vor avea apa calda, atat in acest moment, cat si pe perioada iernii.

Va prezentam in continuare, integral declaratia edilului Capitalei:

Primaria Capitalei asigura bucurestenii ca procesul de furnizare a apei calde se desfasoara normal, fara a fi pus in pericol de actuala situatie juridica sau financiara a RADET si ELCEN.

Primarul General, Gabriela Firea:

“Am vorbit azi cu Doamna Premier Dancila si cu Domnul Ministru de Finante Teodorovici care m-au asigurat atat pe mine, ca primar general, cat si pe bucuresteni ca, sub nicio forma, Guvernul NU va fi de acord cu sistarea apei calde acum, pe timp de vara, si a apei calde si a caldurii, pe timp de iarna, indiferent de sincopele juridice si financiare dintre ELCEN si RADET.

Dincolo de declaratiile belicoase ale administratorilor ELCEN, atat cel special cat mai ales cel judiciar, sistarea livrarii agentului termic in Capitala nu este, oricum, o decizie la indemana celor care o cer din motive strict comerciale. Vorbim aici de infrastructura critica, ce trebuie prin lege sa aiba continuitate, asupra careia NU se poate interveni.

Intelegem ca administratorul judiciar al ELCEN este o firma care urmareste doar profitul, fiind interesata exclusiv de incasarea unor comisioane cat mai mari si nu de calitatea vietii bucurestenilor. Dar trebuie sa existe o limita dincolo de care nu se poate trece, limita pe care, din pacate, reprezentantii Sierra Quadrant o depasesc in mod sistematic.

Ii asigur pe toti bucurestenii ca Primaria Capitalei nu va accepta sub nicio forma impunerea unor astfel de masuri si ca va intreprinde toate demersurile necesare pentru ca livrarea agentului termic sa se faca fara probleme. In acest moment, suntem in plin proces de reparatii si inlocuire a tevilor vechi, unele dintre ele chiar de peste 50 de ani“.

CITESTE SI: Bucurestenii, in pericol sa ramana fara apa calda! ELCEN decide daca sisteaza sau nu agentul termic

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three + 9 =