Revista Presei – 14 aprilie – cele mai importante subiecte ale zilei!

revista presei

Revista Presei – 14 aprilie – cele mai importante subiecte ale zilei!

NEWS.RO: Prefectul Capitalei, Alin Soica, afirma ca nu se intra automat in carantina, in baza noilor criterii stabilite prin noul ordin, intrucat decizia nu se ia ”matematic si mecanic”, fiind luate in calcul si alte aspecte. Stoica sustine ca municipiul Bucuresti nu va intra in carantina de sarbatori si precizeaza ca si dupa criteriile din vechiul ordin, Capitala ar fi putut intra in carantina, dar autoritatile sanitare nu au propus acest lucru.

AGERPRES: Persoanele care au fost inactive fizic cel putin doi ani inaintea pandemiei sunt mai susceptibile de a fi spitalizate, de a necesita terapie intensiva si de a muri din cauza COVID-19 decat pacientii care au urmat in mod constant recomandarile de activitate fizica, potrivit acestei cercetari, publicate in British Journal of Sports Medicine.

LIBERTATEA: Unitatile mobile, precum cea in care luni au murit 3 pacienti bolnavi de COVID dupa o pana de oxigen, sunt asamblate in fabrica Optima Technic din Turcia, iar Romania figureaza pe site-ul companiei din Ankara drept singura tara din Uniunea Europeana care, prin SMURD, a cumparat trailerele specifice de ingrijire a bolnavilor COVID, dupa cum a scris Libertatea zilele trecute.

ADEVARUL: Guvernul va discuta in sedinta de miercuri un Memorandum intocmit de Ministerul Muncii care prevede reducerea sporurilor bugetarilor si stabilirea principiilor care vor sta la baza elaborarii cadrului legal privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. In memorandum se precizeaza ca plafonarea in prezent la 30% din suma salariilor de baza nu este aplicata pentru tot personalul bugetar. Astfel se ajunge in situatia acordarii unui numar mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, in detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depasi acest plafon.

B365.RO: Profesorii nevaccinati ar putea preda doar online. Este varianta pe care a lansat-o ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu. Acesta spune ca sunt tot mai multi parinti care vor ca profesorii care vin la catedra sa fie imunizati. Parintii spera ca, in acest fel, numarul profesorilor care accepta vaccinarea sa creasca.

PRESSONE.RO: Cine sunt membrii misteriosului Grup de Comunicare Strategica? Singurul reprezentant al unei structuri medicale in Grup este directoarea Directiei Relatii cu Presa, Afaceri Europene si Relatii Internationale din Ministerul Sanatatii. Argumentul folosit de autoritatile statului atunci cand li s-a cerut public sa comunice numele membrilor grupului a fost ca aceste informatii contin date cu caracter personal, „fiind exceptate de la accesul liber al cetatenilor”. Acum aflam ca membrii acestui grup sunt, aproape exclusiv, purtatori de cuvant sau directori ai directiilor de comunicare din institutii guvernamentale – oameni care au un statut public si care comunica public informatii pentru institutiile unde lucreaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × one =