De ce nu a intrat pana acum Bucurestiul in carantina. Explicatiile lui Raed Arafat si dublul standard al logicii cifrelor

carantina

Da, astazi vom vorbi si noi despre masurile luate de autoritati in contextul pandemiei de COVID-19. Si despre aceleasi balbaieli si dublul standard care se aplica peste tot in Romania, se pare ca in functie de interese si criterii care ne scapa. Vin alegerile, oare asta sa fie? Si avem tot dreptul sa ne intrebam deschis asta!

Bucurestiul a depasit zilele trecute o rata de 6,6 infectati la mia de locuitori, Conform “bibliei” de pandemie pe care ne-o tot flutura prin fata ochilor autoritatile, Capitala ar fi trebuit sa intre si ea, alaturi de multe alte localitati din Ilfov, in carantina. Doar ca acest lucru nu s-a intamplat, si se pare ca nici nu se va intampla decat dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie. Care este explicatia, pe langa motivele politice pe care tot se chinuie Guvernul sa le evite?

Ieri seara, la Digi24, Seful DSU, Raed Arafat, a incercat sa ne convinga ca treaba e complicata, nu-i tocmai cum credem noi, desi asa ni s-a spus ca ar fi initial, ca cifrele nu sunt totul si ca deciziile care se iau in urma unor ecuatii cuantice pe caer mintea noastra nu le poate cuprinde.

Pe scurt, Arafat spune ca “in Bucuresti nu este carantina pentru ca nu luam doar cifra, adica incidenta, sunt mai multe lucruri pe care DSP le ia in considerare. La acest moment, sunt masuri luate pentru rata de peste 3 la mie (…) Ilfov a decis sa ia o masura care va avea impact si asupra Bucurestiului. Nu am toate datele sa pot sa va spun daca Bucurestiul trebuie sa intre in carantina. Carantinarea se aplica dupa ce se face un punctaj”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Pai mai oameni buni, mareti conducatori de osti impotriva inamicului nevazut, credeti ca puteti sa stabiliti pana la urma niste reguli clare, pe care sa le comunicati in mod lucid si eficient, astfel incat sa nu mai dati motive celor care se indoiesc de existenta si pericolul COVID-19 sa va ia la misto si sa ne ia la misto si pe noi, toti ceilalti care facem tot ce putem omeneste pentru a respecta regulile voastre?

Mai bine ati incerca o chestie onesta. Sa veniti la TV, ca oricum faceti asta zilnic, si sa spuneti ca de fapt nu aveti niciun fel de strategie si ca o balmajiti asa, de pe o zi pe alta! Lasati cifrele alea, ca oricum nu conteaza! Spuneti-ne in fata ca singura voastra problema este de fapt cum sa ne prostiti ca sa va faceti alegerile, si ca singurii pe care ne putem baza noi, cetatenii, suntem tot noi! Nu voi, reprezentantii unui sistem putred, impotent si corupt care induce indoiala pana si in cei mai corecti romani si care distruge orice fel de spirit civic. Aici nu mai e vorba de politica, aici e vorba vietile unor oameni pe ai caror umeri ati lasat ca niste lasi ce sunteti toata responsabilitatea acestui dezastru. Ne-ati, speriat, ne-ati panicat zilnic, iar acum culegeti ce ati semanat! NEINCREDE TOTALA!

Cum spunea si presedintele, aflat in plina campanie electorala, “multa sanatate va dorim si noi”!

CITESTE SI: Cronologia neagra a carpelilor ucigase – din 5 in 5 ani am avut cate o tragedie de proportii!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

20 + nine =