Revista Presei generaliste – 22 noiembrie: Enel va pleca din România; Pasajul Berceni, gata abia la anul; fără cocursuri pentru ocuparea unor funcții în Spitale; Cu cât cresc pensiile până la urmă; Protest al ambulanțierilor

Enel

Revista Presei generaliste – 22 noiembrie: Enel va pleca din România; Pasajul Berceni, gata abia la anul; fără cocursuri pentru ocuparea unor funcții în Spitale; Cu cât cresc pensiile până la urmă; Protest al ambulanțierilor.

ECONOMICA: Enel anunță oficial ieșirea din România în 2023. Activele vor fi scoase la vânzare / Grupul italian Enel, prezent în România pe segmentul de distribuție, furnizare și producție de energie electrică intenționează să iasă în 2023 de pe piața din România “Exit from Romania” scrie în prezentarea pe care o susține chiar acum directorul general al Enel, Francesco Starace, la Milano, la evenimentul anual al companiei, “Capital Markets Day”. Ieșirea face parte din strategie de repoziționare strategică a grupului, care în 2023 mai presupune ieșirea din Peru și Argentina.

B365: Pasajul Berceni nu va fi gata anul acesta, este practic oficial. Stadiul lucrărilor și noua dată posibilă a inaugurării / Secretarul de stat al Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat care este stadiul lucrărilor pentru Pasajul Berceni. Cel mai probabil, acesta va fi cel de-al doilea giratoriu suspendat ce va fi realizat în București, după Pasajul Domnești. Irinel Scrioșteanu a anunțat că ritmul susținut și sincopele ce au fost întâmpinate în desfășurarea lucrărilor, termenul la care acest pasaj va fi dat în trafic este aprilie 2023.

LIBERTATEA: Mogulii Sănătății se întorc: Șefii de secții clinice din spitale vor fi numiți direct, fără concurs /Un amendament legislativ, introdus și șlefuit de parlamentari PSD, elimină concursurile pentru ocuparea funcției de șef în secțiile clinice din spitalele din România. Legea crește influența Universităților de Medicină și Farmacie (UMF) în spitale, inversând modificări legislative făcute în 2016.

OBSERVATORNEWS: Cu cât cresc pensiile până la urmă? / Pensionarii cu venituri de până la 3.000 de lei vor primi ajutoare financiare, pe lângă creşterea pensiilor cu 12,5%. Beneficiile anunțate de coaliția de guvernare. După nenumărate discuţii în contradictoriu, partidele din coaliţia de guvernare au reuşit, în sfârşit, să ajungă la un compromis în privinţa măririi pensiilor. PNL ceruse 15%, PSD 10%, aşa că la final punctul de pensie va creşte cu 12,5 procente, de anul viitor. În plus, pensionarii vor beneficia şi de mai multe tipuri de ajutoare financiare, fie ele sub forma cardurilor sociale sau a unor sume pentru plata facturilor. Promisiuni de bani în plus au primit şi persoanele cu dizabilităţi.

ADEVĂRUL: Protest al ambulanțierilor în Capitală. Reacția lui Arafat / Potrivit unui comunicat al BNS, de la ora 10:00 la 12:00, în Piaţa Revoluţiei va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne/sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, de la 12:00 la 12:30 va avea loc marşul sindical, din locaţia Piaţa Revoluţiei în Piaţa Victoriei, iar de la ora 12:30 la 14:00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piaţa Victoriei. printre revendicări se numără salarizarea personalului din serviciile de ambulanță și starea serviciilor de ambulanță și a autosanitarelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven + four =