Veste bună pentru mulți șoferi. Mâine se deschide Pasajul Olteniței – Popești Leordeni

Cu o întârziere de aproape un an față de data dării în folosință anunțată inițial, Pasajul Olteniței – Popești Leordeni, a fost în sfârșit inaugurat, urmând ca de mâine, 27 mai 2023, să fie deschis circulației rutiere.

Anunțul a fost făcut de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Pasajul Olteniței va fi deschis circulației începând de sâmbătă, 27 mai! Este un moment mult așteptat de toți cei care locuiesc în zonă, dar și de cei care tranzitează Centura Capitalei. Acest pasaj va fluidiza circulația și va atenua ambuteiajele rutiere în zona de sud a Bucureștiului.”, a declarat Sorin Grindeanu.

Pasajul Olteniței – Popești Leordeni este cel mai mare dintre giratoriile suspendate de pe Centura Capitalei.

De ce au fost întârzieri la Pasajul Olteniței – Popești Leordeni?

Potrivit publicației B365.ro, șeful CNAIR, Cristian Pistol, explica, zilele trecute, că întârzierile au fost generate de dificultățile de aprovizionare cu materiale din Ucraina, dar că până la urmă, contructorul italian s-a mobilizat bine pe şantier:

„Constructorul s-a mobilizat bine în şantier, deşi a întâmpinat unele dificultăti, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina. Problemele au fost depăşite însă şi acum suntem siguri că putem da în circulaţie acest pasaj care va descongestiona traficul rutier în zona de Sud a Capitalei. Pasajul face legătura între Bucureşti şi Popeşti Leordeni fără ca traficul rutier să se mai intersecteze la nivel cu Centura Capitalei.”

FOTO: Facebook/Sorin Grindeanu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − 7 =