Revista Presei generaliste – 16 mai: Au vrut să-l lichideze pe ministrul Drulă; Motivarea sentinței din dosarul Colectiv; Vremea se schimbă radical; Povestea Gării Filaret – cum a căzut pradă uitării prima gară din București

metrou

Revista Presei generaliste – 16 mai:  Au vrut să-l lichideze pe ministrul Drulă; Motivarea sentinței din dosarul Colectiv; Vremea se schimbă radical; Povestea Gării Filaret – cum a căzut pradă uitării prima gară din București

LIBERTATEA: STENOGRAME. Oamenii sindicalistului Rădoi de la Metrou voiau să angajeze rakeți ca să-l lichideze pe Drulă: .„Trebuie să îl omorâm… la propriu” / În martie 2021, în contextul campaniei de demolare a chioșcurilor deținute de sindicat în stațiile de metrou inițiate de Drulă și Paraschiv, un salariat Metrorex propunea pe un grup de WhatsApp al lucrătorilor angajarea de rakeți ucraineni care să-i ucidă pe cei doi. Angajatul se gândea ca fiecare dintre colegii săi să contribuie la cheta pentru plata asasinilor: 1.000 de lei de angajat.

Știrile TVR: Motivarea sentinței din dosarul Colectiv: Piedone știa că este nevoie de autorizația PSI pentru funcționarea clubului / Judecătorii Curții de Apel București, Adina Pretoria Dumitrache și Viorel Andrei Iugan, explică, în motivarea sentinței din dosarul Colectiv, care au fost temeiurile condamnării fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, la 4 ani de închisoare.

DIGI24: Adrian Vasilescu (BNR): Eu cred că ne vom îndrepta inevitabil către impozite mai mari / România se confruntă deja cu o criză economică multiplă, dar are totuși și un „punct tare”: nu se poate vorbi și despre o criză financiară, a declarat duminică seara, la Digi24, Adrian Vasilescu, consilier de strategie la Banca Națională a României. În opinia sa, o variantă pentru oprirea creșterii inflației ar fi majorarea impozitelor.

ADEVĂRUL: Prognoza meteo. Vremea se schimbă radical / Vremea devine neobişnuit de caldă pentru data din calendar, iar vijeliile puternice vor face prăpăd în țară. Meteorologii anunţă maxime de 32 grade Celsius şi fenomene meteo extreme. De miercuri, se anunţă minime de 0 grade. Şi în Bucureşti, începând de miercuri, se va răci accentuat. Cerul va avea înnorări mai ales pe timpul zilei când vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 6-8 grade Celsius.

B365.ro: Povestea Gării Filaret – cum a căzut pradă uitării prima gară din București / Sus, pe dealul cu același nume, la o aruncătură de băț de Parcul Carol (e peste drum, ce să mai), se află pe platoul culmii o piață pe care scrie cu litere de-o șchioapă „Autogara Filaret”. Câți sunt totuși cei care știu că aici era odinioară doar „gară”, și nu oricare, ci prima gară din București și una dintre primele din țară? Prin urmare, vă prezentăm povestea Gării Filaret, locul de unde trenurile au venit și unde au plecat aproape un secol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three + 11 =