Revista presei: se deschid doua statii noi de metrou; PMB da 15 milioane lei pentru Catedrala; investigatii in spitalele ce au ingrijit ranitii din #Colectiv si alte subiecte

Capital.ro: Se vor deschide doua noi statii de metrou 

Pana in decembrie 2016 se vor da in folosinta statiile de metrou Straulesti si Laminorului.

“In plus, la statia de metrou Straulesti, soferii isi vor putea lasa masinile in parcare si vor putea lua metroul sau autobuzul spre centrul Capitalei. Statia de metrou va fi legata de o parcare de 500 de locuri printr-un pasaj pietonal subteran cu lumina naturala.

Sectiunea Bazilescu-Straulesti a magistralei 4 de metrou are 2 kilometri si a costat 252 de milioane de euro.”

Sursa: www.capital.ro

dcnews.ro: Primaria Capitalei ar putea suplimenta sprijinul acordat Patriarhiei Romane cu 15 milioane de lei

Proiectul de hotarare figureaza pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti ce va avea loc joi.

Municipalitatea ar putea suplimenta cu 15 milioane de lei sprijinul acordat Patriarhiei Romane pentru continuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului, conform unui proiect de hotarare care figureaza pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, informeaza Agerpres. Potrivit raportului de specialitate, in bugetul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic, pana in prezent, pentru Patriarhia Romana era aprobata suma de doua milioane de lei, sprijin pentru efectuarea lucrarilor la Catedrala Mantuirii Neamului. De asemenea, ar urma sa fie acordat un sprijin financiar de 4,5 milioane lei pentru Manastirea Antim. Cu aceste sume se modifica si completeaza lista ‘Acordare sprijin financiar – lacasuri de cult’ anexa la bugetul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic. Din raportul de specialitate mai reies si alte propuneri de modificari in bugetul propriu al municipiului Bucuresti pentru anul 2016. Astfel, Centrul de Protectie a Plantelor Bucuresti solicita suplimentarea cu 400.000 lei a sumelor pentru tratamente de combatere a tantarilor.”

Sursa: www.dcnews.ro

Romaniatv.net: Salariul mediu a ajuns la 2018 lei in iunie

In luna iunie a acestui an salariul mediu a crescut cu 15 lei fata de luna precedenta.

“Castigul salarial mediu nominal brut a urcat la 2.874 lei, cu 0,7% mai mare decat in luna mai 2016.”
“In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in administratia publica (0,2%), respectiv usoare scaderi in invatamant (-0,7%) si sanatate si asistenta sociala (-0,4%). Astfel, in invatamant castigul salarial mediu net era de 1.932 lei, in iunie, iar in sanatate si asistenta sociala de 1.969 lei.”
Sursa: www.romaniatv.net

Ziare.com: Procurorii Parchetului General efectueaza ingestigatii in spitalele in care au fost dusi ranitii din #Colectiv

Procurorii investigheaza tratamentele aplicate ranitilor din incendiul care a avut loc anul trecul in Clubul Colectiv.

“Procurorii de la Parchetul General au pastrat partea din dosar in care sunt vizate unitatile medicale si tratamentul medical acordat ranitilor din clubul Colectiv, fiind solicitate mai multe documente de la spitale, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.”

Sursa: www.ziare.com

Digi24.ro: “Raed Arafat: Daca vrei sa nu faci garda, nu te angajezi in spitalele de urgenta”

Seful Departamentului de Urgenta si fondatorul SMURD transmite medicilor ca garzile nu sunt obligatorii, dar daca nu vor sa le faca sa nu se angajeze in spitalele de urgenta, acolo unde trebuie asigurate permanent ingrijirile de urgenta. Raed Arafat mai mentioneaza ca spitalele nu pot avea program de birou.

“„Spitalul de urgența are ca functie de baza continuitatea asigurarii asistentei medicale inclusiv in afara programului”, a precizat Arafat.

In ceea ce priveste plata garzilor, acesta a spus ca „e normal sa fie o plata adecvata.” „Asta se discuta si am inteles ca Ministerul Sanatatii are solutii”, a mai spus Arafat.

El a dat ca exemplu Spitalul judetean de urgenta din Bistrita, unde nu exista neurochirug de garda, dar ca exista la Cluj si la Targu Mures. In cazul in care nu s-ar mai asigura garda nici in aceste spitale, atunci o persoana cu probleme de sanatate specifica neurochirurgiei din Bistrita „este condamnata la moarte.”

Medicina nu functioneaza pe program de birou. Garda trebuie sa aiba continuitate”, a mai spus fondatorul SMURD.”

Sursa: www.digi24.ro

1 Comment

  1. mee

    August 8, 2016 at 12:01 pm

    oamenii mor prin spitale.. noi construim catedrale…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

17 + eleven =