Romania are Parlament, presedinte pentru Senat, pentru Camera Deputatilor si propunere de premier

Parlamentare

Daca va era dor de putina politica, iata ca avem si asa ceva, mai ales ca astazi a fost o zi plina de evenimente in Parlament.

Camera Deputatilor a fost constituita legal, dupa ce un numar de 327 din cei 329 de deputati  validati au depus juramantul in plenul Camerei Deputatilor.

De asemenea, Liviu Dragnea, presedintele PSD, a fost ales in plen presedinte al Camerei Deputatilor (216 voturi pentru si 101 voturi impotriva).

La fel de important, Calin Popescu Tariceanu a fost reales presedinte al Senatului (87 de voturi pentru si 40 impotriva).

Ar fi de precizat ca nici Liviu Dragnea si nici Calin Popescu Tariceanu nu au avut “contracandidati”, pentru ca nicio formatiune politica nu a facut (alte) nominalizari.

Tot astazi, PSD-ul a facut (in sfarsit, s-ar putea spune), nominalizarea pentru functia de Prim-ministru. Surpriza, insa, nu este vorba despre Liviu Dragnea, ci despre Sevil Shhaideh (membru PSD) , actualmente consilier la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Daca nu stiti cine este Sevil Shhaideh, putem afla cate ceva din declaratia sa de avere. Potrivit Agerpres, in ultima ei declarație de avere, postata pe site-ul MDRAP, Sevil Shhaideh a trecut un apartament in Constanta si trei apartamente in Siria, conturi si depozite bancare in valoare de 423.817 lei si 167.004 lei, un imprumut acordat in nume personal de 20.000 de euro, dar si un credit la banca in valoare de 60.000 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seven + twelve =