Scandal intre primaria sector 4 si distribuitorii de presa: chioscuri de ziare, desfiintate. Care este replica primarului

chioscuri de ziare

Zilele trecute, primaria sectorului 4, a decis sa ridice mai multe chioscuri de ziare de pe mai multe artere din sector, iar actiunea a fost condamnata vehement de furnizorii de presa. Ba, chiar s-a ajuns la injurii si reactii destul de violente intre chioscari si politia locala, care a pus in aplicare, dupa cum spun cei de la primarie, o decizie a Consiliului Local Sector 4. In timp ce furnizorii de presa spun ca sunt efectati de decizia administratiei pentru ca raman fara un loc de munca, primarul spune ca aceste chioscuri, care au fost ridicate, nu vor fi desfiintate total, ci doar relocate pentru a se putea demara lucrari de refacere a unor strazi.

Asociatia Patronala a Difuzorilor de Presa din Bucuresti (ADPR) afirma ca cinci chioscuri de ziare au fost ridicate in noaptea de marti spre miercuri si alte doua miercuri dimineata, potrivit Adevarul.ro. Problema, spun cei de la ADPR, este ca aceste chioscuri au fost ridicate definitiv, respectiv desfiintate, si ca invocarea lucrarilor de refacere a strazilor este “doar o minciuna a primarului”. “Noi avem aceste chioscuri  de douazeci de ani. Niciodata nu am avut probleme. Nu pana cand a ajuns primar domnul Baluta. Mie mi-a ridicat doua chioscuri azi dimineata (miercuri, n.red.). Primarul nici autorizatii anuale de functionare  nu vrea sa ne dea, desi noi am cerut conform procedurilor, la fel cum am facut in fiecare an. Nici macar nu ni s-a dat vreun motiv pentru care noi nu am fi eligibili pentru a primi  autorizatia. Noi ce ar trebui sa facem acum? Degeaba stam sa le pazim. Cei de la primarie si politia locala ne calca in picioare la propriu si tot ni le iau”, a declarat pentru Adevarul, Dochia Mihai, unul dintre proprietarii chioscurile ridicate de Primaria Sectorului 4.

De cealalta parte, primarul de la 4, Daniel Baluta, respinge acuzatiile distribuitorilor de presa privind soarta chioscurilor, intr-un text postat pe pagina sa de Facebook: “Nu demolam niciun chiosc de presa din sectorul 4, ci doar le relocam din zonele in care avem in derulare lucrari de utilitate publica. Este pentru prima data in ultimii 28 de ani cand autoritatea locala realizeaza astfel de proiecte. Cream mai multe locuri de parcare si fluidizam traficul. Acest lucru inseamna modernizare, adica fix ceea ce ne cer oamenii. Totodata, pe trotuarele aferente bulevardelor au loc lucrari de modernizare a retelelor de utilitati. Dupa ce aceste lucrari se vor fi incheia, chioscurile de difuzare a presei vor reveni in locatiile stabilite prin hotarare de Consiliu Local.

Potrivit unor informatii publicate de catre Catalin Tolontan, difuzorii de presa din Capitala intentioneaza sa declanseze, luni, 25 septembrie, o greva inedita si sa nu mai distribuie, pe parcursul protestului, nicio publicatie.

Trebuie sa va reaminintim ca nu este primul scandal intre primaria sectorului 4 si furnizorii de presa, Sectorul4LIVE scriind inca de acum un an de zile despre conflictul care pe atunci doar mocnea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen + 16 =