Scandal monstru la Sectorul 1. PSD contesta alegerile pe baza unor imagini video in care cateva persoane umbla la sacii de voturi

scandal

Este scandal monstru la Sectorul 1 dupa ce Antena 3 a difuzat, aseara, imagini video in care apar cateva persoane care umbla la sacii cu voturi si chiar scot cativa saci din incapere. In timp ce reprezentantii PSD afirma ca in imagini apare inclusiv un consilier al candidatei USR-PLUS la alegerile locale de la Sectorul 1, Clotilde Armand sustine ca e vorba despre un Fake News evident.

Filmarea difuzata de Antena 3 ieri, 30 septembrie, este datata 29 septembrie 2020, ora 1.54, iar in ea ar aparea, potrivit reprezentantilor PSD si jurnalistilor Antena 3, membri ai USR-PLUS, care umbla la sacii cu voturi.

Imaginile respective, care sunt de pe camerele de supraveghere, au fost preluate pe Facebook de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, care acuza fraudarea alegerilor si repetarea acestora. De cealalta parte, Clotilde Armand acuza, tot pe Facebook, un fake news de proportii.

Iata postarile:

 

Autoritatile s-au sesizat

“In urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Sectorul 1 – Secția nr. 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situației de fapt”, a transmis Georgian Drăgan, putător de cuvânt MAI, scrie Libertatea.

Trebuie precizat ca imaginile care fac acum obiectul acestui scandal au aparut dupa ce candidatul USR-PLUS la alegerile locale pentru Sectorul 1, Clotilde Armand, a publicat o serie de imagini, chiar in ziua votului, in care acuza ca reprezentatii PSD ar fi fraudat alegerile, dar si dupa ce Biroul Electoral Central a respins cererea social democratilor de renumarare a voturilor din sectorul 1.

Rezultatul alegerilor din sectorul 1 care, potrivit Autoritatii Electorale Permanente, o plaseaza drept castigatoare pe Clotilde Armand cu peste o mie de voturi in plus fata de Dan Tudorache, nu a putut fi validat pentru ca presedintele Biroului Electoral Sector 1 nu a semnat procesul verbal, pe motiv ca ar fi fost depistat pozitiv cu coronavirus in cursul zilei de ieri, in urma unui test rapid, si s-a izolat.

Imaginile diifuzate ieri seara de Antena 3:
Sursa: Libertatea / Antena 3
Sursa foto: Evenimentul Zilei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

13 + 10 =