Cum au facut scut primarii PSD din Bucuresti in jurul Tatucului Dragnea

primarii

Situatia era oarecum previzibila. Dupa mitingul de vineri, in urma caruia aproape toata lumea a ajuns la concluzia ca Jandarmeria a actionat violent la ordinul mai marilor PSD, cateva voci social-democrate s-au ridicat din masa amorfa a partidului monolit si au cerut demisia lui Liviu Dragnea, implicit demisia Executivului Dancila. Vocea cea mai cunoscuta este a senatorului Ecaterina Andronescu, care publicat o scrisoare deschisa, intitulata sugestiv “S.O.S. PSD”. Demersul Ecaterinei Andronescu a primit, insa, aproape instantaneu, replici din partea multor membri, mai mult sau mai putin importanti ai PSD. Printre acestia, s-au asezat precum musca pe tort si primarii PSD din Bucuresti.

Iar reactiile lor arata, daca mai era nevoie, ca unii nu sunt in stare sau nu vor sa conceapa ca PSD-ul, totusi cel mai mare partid politic din Romania, nu trebuie sa se scufunde odata cu Dragnea. Surpriza (sau nu), printre primarii de sector care au simtit nevoia sa se faca scut pentru stapan se afla si primarul sectorului 4, Daniel Baluta, care este si presedinte PSD Sector 4. Informatia, alaturi de reactia primarului de la sectorului 4, a fost publicata de catre StiriPeSurse.ro:

“Ca urmare a scrisorii deschise a doamnei senator Ecaterina Andonescu, intitulată „S.O.S. PSD”, conducerea filialei PSD Sector 4 face următoarele precizări:

Doamna senator Ecaterina Andronescu este unul dintre membrii cu notorietate din rândurile PSD și cu siguranță știe că orice propunere sau idee referitoare la partid se discută și se analizează, în principal, prin intermediul forurilor statutare ale partidului, în mod democratic.

Reacțiile publice, fie că sunt pe paginile de socializare ori prin intermediul massmedia o plasează pe doamna senator Andronescu cel puțin într-o situație delicată, de neînteles și în opoziție cu propriul său partid. Este o situație neelegantă pentru un om politic, cu o vastă experiență ca a domniei sale. Viața și regulile democrației ne învață că, în momentul în care nu ne mai identificăm cu o formațiune politică, avem liberul arbitru care ne dictează alegerile pe care le avem de făcut, iar experiența politică nu crează disensiuni în partidul care te-a propulsat în vârful politicii românești.

PSD este un partid mare și, evident, pot apărea disensiuni. Ca orice formațiune politică și în PSD sunt multe lucruri ce pot fi perfectate, iar fără dialog nu este posibilă o comunicare.
Pe această cale, membrii PSD Sector 4 își exprimă speranța că doamna senator Ecaterina Andronescu va găsi calea către un dialog responsabil alături de forurile de conducere ale partidului.”

Daniel Baluta nu este singurul reprezentant PSD din Bucuresti care a sarit ca ars la scrisoare Ecaterinei Andronescu. Mult mai iritat pare a fi a primarul Sectorului 5 si presedinte PSD Sector 5, Daniel Florea, care spune, intr-o postare pe Facebook, ca E. Andronescu a devenit o portavoce a adversarilor politici ai PSD.

Daniel Florea afirma ca Ecaterina Andronescu se razbuna practic pe partid si conducatorul iubit pentru ca si-ar fi pierdut influenta si sprijinul politic.

Iata in continuare scrisoare deschisa a Ecaterinei Andronescu, scrisoare care anunta inceputul unui cutremur in PSD:

CITESTE SI: Romania nu are lideri, are doar politicienii care ne tavalesc tara (opinie)

2 Comments

  1. Amelia

    August 15, 2018 at 3:57 pm

    Normal ca banul cum se fura mai ușor decât sa aperi șeful cel Mare al hoților? Nu le-ar fi rușine când au pe mana banii noștri ai tuturor și fac ce vor! Noroc cu masa de prosti care-i voteaza!

  2. Amelia

    August 15, 2018 at 3:57 pm

    Normal ca banul cum se fura mai ușor decât sa aperi șeful cel Mare al hoților? Nu le-ar fi rușine când au pe mana banii noștri ai tuturor și fac ce vor! Noroc cu masa de prosti care-i voteaza!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

3 + 18 =