Senzatii tari de dimineata: metrou evacuat intre statii, circulatie pe un singur fir pe M1 si M3, timp de doua ore

metrou

Astazi, la ora 5:24, pe tronsonul de metrou Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltratiilor a cazut din plafon pe sina a 3-a (responsabila cu transmiterea tensiunii) si a produs un scurt circuit. Lucratorii Metrorex au decuplat sina respectiva de la curent, iar trenul care tranzita zona a fost oprit, calatorii din tren fiind evacuati, prin tunel, de catre echipele de interventie, prin statia Eroilor.

Ca urmare a scoaterii tensiunii din sina, pe sectiunile Izvor-Eroilor-Grozavesti (M1) si Izvor-Eroilor-Politehnica (M3), garniturile de metrou nu au circulat timp de aproape doua ore. De asemenea, intre statiile Gorjului si Politehnica, Republica si Piata Unirii si Anghel Saligny – Izvor s-a circulat, pana in jurul orei 7.45, in sistem pendula.

Evident, incidentul de la metrou din aceasta dimineata a dus la crearea aglomeratiei in statii. Din fericire, in afara de aglomeratie, nu s-au inregistrat niciun fel de alte incidente si nimeni nu a fost ranit.

Directorul General al Metrorex si Directorul de exploatare, demisi de ministrul Transporturilor

In urma incidentului de astazi, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, i-a demis pe directorul general al Metrorex, Marin Aldea, si pe directorul de exploatare al societatii, Liviu Daniel Dinu. Tot ministrul a dispus o “ancheta severa” la metrou.

Motivul demiterii celor doi directori ai Metrorex este “lipsa de disciplina care de multi ani persista” in companie. “Ma refer la disciplina muncii, la disciplina de serviciu, ma refer la disciplina care trebuie sa caracterizeze caile ferate. Problema respectiva care a generat acest incident din aceasta dimineata este datorata faptului ca o bucata mare de tencuiala din plafonul tunelului a cazut pe sina si a provocat un scurtcircuit. Problema este ca acest lucru nu trebuia sa se intample, de aceea exista planuri de lucrari de intretinere trimestriale, semestriale, anuale. Bani au fost. Iata pentru ce am luat aceasta masura de a destitui pe directorul general si pe directorul de exploatare”, a delcarat ministrul Transporturilor  pentru un post de televiziune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × one =