Solutie pentru paza elevilor in scolile din Sectorul 4: cel putin un agent de la Politia Locala in fiecare unitate

Sectorul 4

Se pare ca primaria Sectorului 4 a reusit sa gaseasca o solutie pentru problema cu paza elevilor din scolile din sectorul 4, un subiect despre care am scris si noi de-a lungul timpului. Astfel, paza elevilor din unitatile de invatamant din Sector este asigurata de Politia Locala de sector, dupa cum anunta primarul sectorului 4, Daniel Baluta.

Edilul afirma, intr-o postare pe Facebook, ca “Pe langa sistemele de supraveghere video si cele anti-efractie, care sunt pe deplin functionale, cu ajutorul Politiei Locale Sector 4 si a Inspectoratului Scolar, am reusit sa asiguram prezenta in unitatile de invatamant a cel puțin unui om calificat, care sa supravegheze intrarea si iesirea copiilor de la cursuri.

Tot primarul spune si ca in caz de nevoie, elevii pot primi sprijin din partea celor 15 echipaje de interventie rapida ale Politiei Locale, asezate in așa fel incat sa poata ajunge in cel mult 5 minute la oricare dintre scolile din sectorul 4. In aceste conditii paza elevilor ar trebui sa se dovedeasca cel putin eficienta.

Va reamintim ca primaria de sector a decis, anul trecut, sa rezilieze contractul cu firmele care asigurau paza in unitatile de invatamant. Motivul invocat de primarie era ca in contractele respective se stipula ca aceste firme aveau obligatia de a asigura paza exclusiv a bunurilor scolilor si gradinitelor, nu si a copiilor, un detaliu extrem de important. Mai mult, costurile pentru serviciile de paza ale acestor bunuri se ridicau la aproximativ 500.000 de euro pe luna, o suma extrem de mare raportata la bugetul mic al sectorului 4.

CITESTE SI: Primarul sectorului 4 explica de ce s-a renunta la paza in scoli. Agentii protejau bunurile, nu elevii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × 3 =