Primul spital stomatologic din Bucuresti, construit in sectorul 4. Serviciile vor fi gratuite

spital stomatologic

Un proiect de asociere intre primaria Sectorului 4, Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila si Primaria Municipiului Bucuresti propune construirea unui spital stomatologic, care sa ofere servicii gratuite locuitorilor Capitalei. Potrivit unui comunicat de presa al primariei de sector, spitalul (de fapt un centru multifunctional), va fi construit, de la zero, in sectorul 4.

Din pacate, nu ni se comunica locatia viitorului spital stomatologic, ci doar ca acesta va fi amplasat “intr-o zona usor accesibila din sectorul 4“.

Aflam, insa, din comunicatul de presa, cat vor costa lucrarile. “Costurile investitiei necesare atat pentru realizarea lucrarilor de constructie cat si pentru utilarea acestora se ridica la valoarea de aproximativ 21.000.000 lei, iar finantarea va fi asigurata din bugetul local al Primariei Municipiului Bucuresti si al Sectorului 4“, potrivit comunicatului de presa.

Iata ce servicii promite viitorul spital stomatologic, primul si singurul cu acest profil din Capitala

Adultii si copiii, care sufera din cauza afectiunilor dentare, vor putea beneficia in regim de urgenta sau nu, de consultatii, radiografii si tratamente stomatologice, in functie de problemele cu care se confrunta. Mai mult, toate aceste servicii vor fi gratuite si asigurate de catre o echipa medicala cu o vasta experienta. Mai exact, de catre medici si asistenti ai Facultatii de Medicina Dentara, care vor fi relocati din mai multe cladiri, cu risc seismic ridicat, intr-un spatiu nou reamenajat din sectorul 4 al capitalei.

Totodata, in acelasi centru isi vor desfasura activitatea studentii si cadrele didactice de la Facultatea de Medicina Dentara, urmare a unei colaborari intre Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila si Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti, cu sprijinul si implicarea activa a Primariei Muncipiului Bucuresti.

Asocierea dintre cele doua institutii nu este intamplatoare, dimpotriva. Medic stomatolog de profesie si asistent universitar in cadrul UMF, primarul Daniel Baluta are in lucru chiar un astfel de proiect, al constructiei si amenajarii unui centru multifunctional, care sa ofere servicii medicale si sociale gratuite pentru cetatenii sectorului 4 si nu numai.

CITESTE SI: La Spitalul Bagdasar Arseni din Sectorul 4 se va construi un nou corp de cladire, cu sectie pentru marii arsi

Cum va spuneam la inceputul articolului, este vorba despre un proiect, momentan, care urmeaza sa intre pe ordinea de zi a unei sedinte viitoare a Consiliului Local Sector 4 si, ulterior, va fi supus votului consilierilor generali ai Capitalei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

20 − 15 =