Statistici de la Politia Capitalei: Cate infractiuni au avut loc in Bucuresti in doua saptamani

politia

Politia Capitalei anunta, intr-un comunicat de presa, ca in doar doua saptamani, 1 – 15 noiembrie, in Bucuresti au avut loc peste 400 de infractiuni, dintre care aproape 300 au reprezentat furturi.

Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB )a publicat o statistica legata de numarul si tipul de infractiuni constatate in flagrant de catre politisti, iar cifrele nu sunt deloc trecut cu vederea.

Politistii au constatat “in flagrant 406 infractiuni, in timpul sau imediat dupa savarsirea acestora, in care sunt cercetate 422 de persoane, infractiuni care se inscriu in gama celor ce aduc atingere patrimoniului, dar si vietii si integritatii fizice a persoanei (furt, talharie, loviri si alte violente, santaj, nerespectarea unei hotarari judecatoresti, tulburarea ordinii si linistii publice, etc.)”, se arata in comunciatul de presa al DGPMB.

CITESTE SI: Doi hoti de buzunare, prinsi in fapt in autobuzul 202

Furturi din masini

Din cele 406 infractiuni constatate de catre politisti, nu mai putin de 295 de reprezinta furturi, cele mai multe, 167, fiind din si de la automobile. Potrivit politistilor, “au fost reclamate ca sustrase 10 autoturisme, 4 dintre ele fiind recuperate”.

Telefoanele mobile, motiv de talharii

De asemenea, se mai precizeaza in comunicatul de presa, “au fost reclamate 23 de infractiuni de talharie, fapte in care autorii au smuls victimelor telefonul mobil sau geanta si 10 cauze de inselaciune. Din punct de vedere al infractiunilor cu violenta, la nivelul municipiului au fost sesizate 11 agresiuni, majoritatea comise pe fondul consumului de alcool si avand un caracter spontan.”

187 de accidente rutiere, in doua saptamani

In prima jumatate a lunii noiembrie, Brigada Rutiera a constatat 43 de infractiuni specifice competentei si a efectuat cercetari in 187 de accidente rutiere in urma carora o persoana si-a pierdut viata, 17 au fost ranite grav si 188 usor. Avand in vedere ca intre principalele cauze de producere a accidentelor rutiere este si traversarea prin loc nepermis sau fara respectarea prevederilor legale, alaturi de neacordarea prioritatii fie fata de pietoni, fie fata de autovehicule, au fost executate actiuni punctuale privind pietonii, in urma carora au fost aplicate 29 de sanctiuni, se mai arata in comunicatul de presa al DGPMB.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × 3 =