Studiul de prefezabilitate pentru Trenul Metropolitan se apropie de final. Anuntul a fost facut de Nicusor Dan

nicusor dan

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat, zilele trecute, ca a discutat cu reprezentantii Ministerului Transporturilor despre extinderea magistralei de metrou M4 si despre trenul metropolitan, proiect al carui studiu de prefezabilitate se apropie de final.

La discutiile despre proiectul pentru Trenul Metropolitan au participat si specialisti in mobilitate urbana din Primaria Capitalei, arata edilul general, intr-o postare pe Facebook, scrie portalul Administratie.ro

„Primul subiect a fost extinderea magistralei de metrou M4, pentru care Primaria Generala trebuie sa dea aviz pe PUZ in perioada urmatoare. Discutia este complexa, pentru ca trebuie integrate mai multe facilitati urbane, dar exista deschidere de ambele parti pentru a ne incadra in termenele de finantare. Al doilea subiect a fost trenul metropolitan (metroul de suprafata). Studiul de prefezabilitate se apropie de final. Avem un parteneriat semnat. Am discutat despre cum putem sa impartim responsabilitatile pentru a grabi implementarea”, precizeaza Nicusor Dan.

Consiliul Judetean Ilfov anunta pe 5 octombrie 2021 ca a fost avizata documentatia de urbanism pentru extinderea magistralei de metrou M4. Planul Urbanistic Zonal reglementeaza constructia liniei 4 de metrou Lac Straulesti – Gara Progresul – tronsonul Gara De Nord – Gara Progresul. Zona de amplasament a noii linii de metrou Magistrala 4 Gara de Nord – Gara Progresul se dezvolta pe directia centru-sud a Capitalei, tranzitand sectoarele 1, 4 si 5 si zona de nord a comunei Jilava.

CITITI IN CONTINAURE PE ADMINISTRATIE.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published.

19 − fifteen =