Sub pamant SRL: Primaria Capitalei va avea o societate comerciala pentru administrarea cimitirelor

Bellu

Primaria Generala a primit, in sedinta Consiliului General din data de 8 iunie, acordul de principiu pentru infiintarea si organizarea unei societati comerciale cu activitate in administrarea cimitirelor.

Mai exact, noua societate comerciala va avea ca obiect de activitate principal prestarea de servicii / executie de lucrari necesare administrarii cimitirelor din Bucuresti.

In expunerea de motive, semnata de edilul Gabriela Firea, se arata: ”Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare, Municipiul Bucuresti, prin autoritatea executiva, a constatat necesara si oportuna infiintarea unei entitati care sa asigure nemijlocit o organizare eficienta a activitatii de administrare, intretinere, igienizare si salubrizare a cimitirelor, in spatii special amenajate, si organizarea unui flux coerent si transparent al procedurii de concesionare a locurilor de inhumare si a locurilor de veci, precum si evidenta acestora”.

Potrivit documentului, noua societate comerciala va avea nevoie de un capital social de minim 120.000 de lei, iar sumele necesare demararii si punerii in aplicare a proiectelor care urmeaza sa fie implementate vor fi stabilite dupa infiintarea firmei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

13 − four =