Târg în sectorul 4: „Poftim din România! Vatra Satului”, în Parcul Tudor Arghezi

Tudor Arghezi

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează, în perioada 15-17 martie 2024, Târgul „Poftim din România – Vatra Satului în sectorul 4”, în Parcul Tudor Arghezi, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4 și cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, se arată într-un comunicat de presă.

Vatra satului și obiceiurile sale fac ca valorile zonelor rurale și al neamului românesc să dăinuie. Toate acestea se regăsesc prin truda și munca oamenilor gospodari prezenți la târgul „Poftim din România! Vatra Satului în sectorul 4”. Aici vom întâlni o parte din tradițiile și produsele autentice ale satului românesc oferite de producătorii locali. E datoria noastră, a tuturor, să le arătăm prețuirea și sprijinul nostru cumpărând și consumând produse românești”, a declarat ministrul agriculturii Florin-Ionuț BARBU.

În cadrul târgului vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria lactate, carne, băuturi spirtoase, dar și produse care au dobândit mențiunea „produs montan”, în special miere și produse ale stupului. De asemenea, se vor regăsi produse care au obținut protecția la nivel european, precum: brânză „Telemea de Sibiu” – IGP, magiun de prune Topoloveni – IGP, vinuri – DOC, precum și produse apicole ecologice.

Produsele românești se remarcă prin diversitatea și calitatea lor, reflectând tradițiile bogate și resursele naturale ale țării. Producătorii români au o contribuție semnificativă în economia națională și își pun amprenta în industrie, oferind o gamă variată de bunuri, de la alimente locale pline de savoare până la produse artizanale. Apetitul pentru produsele autohtone reprezintă, în același timp, un sprijin pentru economia locală și o modalitate de a promova identitatea culturală.

Vă invităm să savurați cele mai delicioase produse tradiționale românești, de la brânzeturi autentice, la produse din carne, legume și fructe proaspete, până la produse de patiserie, pregătite cu drag și pricepere.”, potrivit comunicatului de presă.

În cadrul târgului vor fi organizate ateliere de pictură, sculptură și panificație pentru copii, unde aceștia vor avea ocazia de a deprinde secretele meșteșugurilor tradiționale.

Târgul „Poftim din România! Vatra Satului în sectorul 4”, din parcul Tudor Arghezi va fi deschis din 15 până pe 17 martie 2024, între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 17 martie 2024, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 16:00.

SURSĂ

1 Comment

  1. matrimonialeok.com

    March 29, 2024 at 10:15 am

    Este o veste minunata ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale organizeaza un nou targ “Poftim din Romania – Vatra Satului in sectorul 4”. Evenimentul va avea loc in perioada 15-17 martie 2024 si va aduna laolalta traditiile si produsele autentice ale satului romanesc. Este o ocazie perfecta de a le oferi sprijin si pretuire producatorilor locali, cumparand si consumand produse romanesti de calitate. Apetitul nostru pentru produsele autohtone nu doar ca promoveaza cultura si identitatea noastra, dar si contribuie la dezvoltarea economiei locale. Va invitam sa faceti o calatorie culinara prin cele mai delicioase bunatati din lactate, carne, miere si produsele protejate la nivel european.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − nine =