Cresc tarifele pentru parcarea in Bucuresti – proiect PMB

tarife parcari

Primaria Capitalei va propune, in urmatoarea sedinta de consiliu (joi, 14 iunie), majorarea tarifelor pentru parcarea in Bucuresti. Cele mai mari costuri vor fi platite de catre soferii care parcheaza in centrul orasului.

In primul rand trebuie spus ca proiectul care se afla pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti propune impartirea orasului in mai multe zone, tarifele urmand sa fie stabilite in functie de acest aspect.

Zona 0, va avea patru segmente:

  • zona parcajului subteran Intercontinetal , strazile N. Balcescu – C.A. Rosetti – D. Gerota – J. L. Calderon – T. Arghezi – Carol I;
  • zona parcajului subteran din Piata Unversitatii , strazile N. Balcescu – I. Campineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independentei – I. C. Bratianu;
  • zona parcajului suprateran Cocor, strazile I. C. Brătianu – Sf. Vineri – Calea Mosilor – H. Botev – C. Coposu;
  • zona parcajului suprateran Unirea , cu strazile C. Coposu – M. Basarab – Mircea Voda – Unirii – Bratianu.

In acest moment, in Bucuresti, tariful este de 1,5 lei pe ora.

“Tarifele aplicabile in zona 0 vor fi: 10 lei/ ora TVA inclus, tarif unic de luni pana vineri in intervalul orar 00.00 – 24.00 (tariful permite utilizarea unui loc de parcare, fara rezervarea sau nominalizarea locului de parcare). Parcarea este limitata la o durata de maxim 2 ore, iar dupa expirarea acestei durate se va aplica masura suprataxarii cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare ora de depasire. Se va aplica tariful de 10 lei pe ora X 24 de ore X 30 de zile plus TVA unitatilor hoteliere, complexe comerciale, sali de spectacole, baze sportive, locuri de parcare rezervate pe baza de contract”, potrivit proiectului de hotarare.

Sursa: PMB

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

sixteen − 8 =