Este oficial! Amenzi imense si impozitare cu 500% mai mare pentru proprietarii care nu isi ingrijesc terenurile!

terenuri neingrijite

Dupa doi ani de tatonari si campanii de informare, primaria de sector trece la treaba. Nu, nu este vorba despre despre cine stie ce proiecte noi, ci despre amenzi imense si impozitarea cu 500% pentru cei care nu isi ingrijesc terenurile.

Despre intentia actualei administratii de a forta mana celor care detin terenuri in sectorul 4 sa si le ingrijeasca si sa le salubrizeze am scris inca de acum doi ani. Pe atunci era vorba doar despre un avertisment adresat proprietarilor care isi lasasera terenurile de izbeliste.

Iar avertismentul era unul cat se poate de justificat, avand in vedere ca la acea data nu mai putin de 60% dintre aceste spatii neingrijite la nivel de Capitala se aflau pe teritoriul sectorului 4.

Colegii mei au inceput deja identificarea celor ce detin aceste terenuri. Toti proprietarii de astfel de spatii trebuie sa stie ca au obligatia legala si morala de a le ingradi si de a le salubriza corespunzator. Intrucat riscul de a fi amendati nu pare sa fie un motiv suficient pentru ca detinatorii de terenuri să-si inteleaga rolul, am lansat deja in dezbatere publica un proiect de hotarare ce presupune majorarea cu pana la 500% a impozitelor pentru astfel de situatii. Prin urmare, cine nu-si ingrijește proprietatea va plati. Si inca mult!“, scria, in luna octombrie 2017, primarul sectorului 4, Daniel Baluta, pe Facebook.

A urmat o serie de campanii de informare pentru acesti proprietari, iar acum lucrurile devin oficiale, in contextul in care proiectul de hotarare care prevede si amenzi zdravene dar si majorarea impozitului cu 500% a fost aprobat!

“Nepăsarea și indiferența unora fac rău altora. Nimeni nu este obligat să suporte mizeria din cauza unor oameni care dețin terenuri și nu au grijă de ele.

Încă de acum doi ani, proprietarii au fost anunțați că au obligația legală, dar mai ales morală, de a le îngrădi și salubriza, însă majoritatea au ignorat acest aspect.

Din păcate, pentru că nu au dat curs acestui anunț, Consiliul Local Sector 4 a aprobat un proiect de hotărâre prin care cei care nu respectă legea vor fi amendați drastic, iar pentru terenurile insalubre pe care le dețin vor fi impozitați cu 500%.” a anuntat, recent, edilul, pe pagina sa de Facebook.

Si, pe langa amenda si impozitarea cu 500% a terenurilor respective, actuala administratie a mai luat o decizie pe care noi o consideram buna: Daca nici aceste masuri coercitive nu ii vor determina pe prorietari sa isi faca ordine si curatenie in propria ograda, primaria va face asta in locul lor, cu forta, iar ulterior ii va obliga sa suporte cheltuielile!

Ce nu am aflat inca este nivelul amenzilor pe care priamria le anunta “usturatoare”, insa vom reveni cu detalii imediat ce apar noi informatii pe acest subiect.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × 5 =