O veste buna de la PMB pentru locuitorii din Tineretului, Regina Maria si Cotroceni: canalizarea va fi modernizata

Canalizare

Canalizarea din cartierul Tineretului si alte dou azone importnate ale Capitalei, urmeaza sa fie modernizata, potrivit unui anunt al PMB, care precizeaza ca asteapta ca firmele interesate de astfel de lucrari sa depuna oferte pana pe 3 februarie. Dupa cum se stie, cartierul Tineretului este unul dintre cele mai expuse la inundatii in cazul ploilor abundente, iar asta pentru ca reteaua de canalizare este depasita de fiecare data cand debitul apei pluviale este ceva mai mare. Vestea, prin urmare, poate fi considerata una buna. Ramane de vazut daca termenul de proiectare si executia lucrarilor, de 34 de luni, va fi respectat.

Primaria Capitalei anunta ca in data de 21 noiembrie 2021 a fost publicat anuntul de participare la procedura de atribuire a contractului de proiectare si executie CL6 – “Reabilitarea/inlocuirea retelei de canalizare (in zonele Cotroceni, Regina Maria si Tineretului)”, finantat din fonduri europene in cadrul proiectului “Finalizarea Statiei de Epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta) in Municipiul Bucuresti – Etapa II”. Mai exact, in cadrul contractului se realizeaza reabilitarea / inlocuirea retelei de canalizare pe circa 32,479 km, prin tehnologii cu si fara transee deschise (no dig), astfel: in cartierul Cotroceni – 16.424 m, in cartierul Regina Maria – 11.995 m si in cartierul Tineretului – 4.060 m.

“In implementarea contractului se va realiza un sistem unitar de drenare de circa 15 km care cuprinde: drenuri secundare amplasate adiacent radierului retelei de canalizare (cca 6,325 km), sistem de drenaj (foraj orizontal dirijat si fronturi de puturi de depresionare) la partea dreapta a Casetei, in zona limitrofa colectorului de canalizare A0, in lungime de 8,7 km, precum si statii de pompare apa drenata.

Valoarea estimata a lucrarilor este de 183.423.545 lei (fara TVA).”

Durata contractului este de 34 luni pentru finalizarea proiectarii si executiei lucrarilor, iar 36 luni este perioada minima de notificare a defectelor. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 3 februarie 2022, mai precizeaza Primaria Capitalei.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

sixteen − eight =