TMB suspenda HCL privind taxa de salubrizare din Sectorul 4. Hotararea NU e definitiva. Ce spune primarul

salubrizare

PNL anunta, ieri, ca filiala Sector 4 a partidului a obtinut in instanta anularea taxei de salubrizare “impusa in mod nedrept de catre Adiministratia Baluta si Alianta PSD-ALDE-PMP-PPUSL”. Vestea este una care ii va bucura pe multi dintre cititorii nostri, doar ca trebuie sa mai stiti un detaliu: hotararea Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, iar primaria a anuntat deja, oficial, ca va o va ataca in instanta. “Ne aşteptăm ca Primarul şi acoliţii săi să conteste decizia Tribunalului Bucureşti, ignorând nemulţumirile cetăţenilor din sectorul pe care îl conduc, dar avem speranţa ca această hotărâre istorică dată astăzi să rămână definitivă“, potrivit unei postari pe Facebook a PNL Sector 4.

Reactia primarului Sectorului 4 nu a intarziat. Astazi, Primaria Sectorului 4 a transmis un comunicat de presa in care confirma faptul ca administratia locala va ataca decizia privind taxa de salubrizare a TMB: „Hotărârea nu a fost comunicată oficial către noi. După comunicare, vom face recurs. Este doar o etapă procesuală. Când vom avea o decizie definitivă, o vom aplica cu strictețe, așa cum se întâmplă de altfel în privința tuturor sențințelor pronunțate în dosarele în care Primăria Sectorului 4 este parte. Salubrizarea este un serviciu de utilitate publică și trebuie plătită. Peste tot în lume există această taxă. Bani care pot fi folosiți pentru proiecte importante pentru toți cetățenii. Nu este posibil ca un partid, de orice fel, cu atât mai mult liberal, să îndemne cetățenii să încalce legea și să nu își plătească taxele. Nu opunându-te tuturor proiectelor bune câștigi electoratul, ci venind cu proiecte viabile și bine gândite. PNL aruncă la gunoi investiții importante.”, a declarat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

CITESTE SI: Update: Taxa de gunoi, modificata printr-o Hotarare de Consiliu Local

In timp ce consilierii locali ai PNL si o buna parte dintre locuitorii sectorului 4 sustin ca aceasta taxa, majorata prin HCL de la 5 lei la 12 lei pe luna pentru persoanele fizice (si 80 de lei / metru cub pentru persoaneje juridice), este abuziva, edilul Baluta sustine ca Primaria Sectorului 4 pierde anual 10.000.000 de euro de la buget din cauza celor care nu platesc taxa de salubrizare.
In acelasi comunicat de presa al primariei de sector se mai precizeaza: “Cu această sumă pot fi construite în sector 20 de grădinițe, 25 de școli sau un spital. Din 50.000 de firme care au sediul social în Sectorul 4, doar 4.000 au plătit anul trecut taxa de salubrizare.

Pe de alta parte, daca instanta va da castig de cauza contestatarilor taxei de salubrizare, administratia locala sustine ca va respecta decizia finala a tribunalului. Daca se va intampla asta, este foarte interesant cum isi vor recupera oamenii banii platiti in avans pe un an intreg in contul taxei de salubrizare, respectiv procedura care ar trebui aplicata. Ne imaginam ca nu va fi floare la ureche.

Surse: PNL Sector4 / Primaria Sectorului 4

1 Comment

  1. Muie Baluta

    iunie 7, 2018 at 8:13 pm

    “Nu este posibil ca un partid, de orice fel, cu atât mai mult liberal, să îndemne cetățenii să încalce legea și să nu își plătească taxele.” DAR ESTE NORMAL CA PRIMARIA SA FURE BANI MUNCITI DE LA FIRMELE CARE NU AU ACTIVITATE IN SECTOR,CARE NU PRODUC DESEURI?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × 1 =