Update: Taxa de gunoi, modificata printr-o Hotarare de Consiliu Local

gunoi

Update: Potrivit unei Hotarari a Consiliului Local Sector 4, adoptata in sedinta din data de 18 decembrie, taxa de salurizare se modifica, astfel ca serviciul va costa, incepand din 2018, 12 lei pe luna pentru persoanele fizice si 80 de lei pentru persoanele juridice. Pana acum, taxa de gunoi era de aproximativ 5 lei de persoana.

Vedeti mai multe detalii in Hotararea de Consiliu

De asemenea, se pare ca si parcarile de resedinta se vor scumpi de la 54 de lei pe an la aproximativ 200 de lei pe an.

 

Vom reveni cu detalii pe acest subiect imediat ce vom afla noi informatii.

9 Comments

 1. Gabi B

  December 29, 2017 at 9:24 am

  Hotararea consiliului local Sector 4 din 18.12.2017 prin care este modificata taxa de salubrizare: http://ps4.ro/wp-content/uploads/2016/03/H_347_.pdf

 2. Dumitrescu mircea

  December 30, 2017 at 12:03 pm

  Este neconstituționala stabilită, fiindcă se stabilește la nr.de persoane nicidecum la venitul net realizat de familia respectivă.
  De asemeni ni se ia un drept prevăzut de lege și anume dreptul de a contesta in instanță obligația de plată a acestui serviciu

 3. Vila Pretrescu

  January 1, 2018 at 1:07 pm

  Sunt sectoare in Bucuresti (sector 1, sector 3 etc.) unde cetatenii nu platesc taxa de salubrizare. Primaria este capabila sa asigure curatenia fara a apela la banii oamenilor (si aceste sectoare arata foarte bine). Primaria sectorului 4 nu s-ar putea inspira din asemenea practici in loc sa sufoce cetatenii cu marirea taxelor? Taxa de salubrizare stabilita pentru anul 2018 mi se pare enorma!!!

 4. Catalin

  January 2, 2018 at 9:49 pm

  Serviciul de salubrizare (gunoi) a fost mutat in 2017 la autoritatile locale.
  Asa ca:
  Taxa salubrizare 2017: 5.03 ron/pers/luna
  Taxa salubrizare 2018: 12 ron/pers/luna
  Taxa salubrizare 2018 PJ: 80 ron/luna
  Asta in conditiile in care in data de 26.12.2017 (a doua zi de Craciun seara) gunoiul nu fusese ridicat de doua zile. Compania cu care Asociatia noastra avea contract inainte ridica gunoiul zilnic pana in ora 8 dimineata indiferent daca era Paste sau Craciun.
  Constitutionala sau nu, taxa este in vigoare si mi-a aparut ca obligatie de plata.
  Ce modaltati am putea gasi pentru a determina schimbarea acestei hotarari care impune o crestere nejustificat de mare fata de anul trecut ???

 5. Mike

  January 5, 2018 at 1:43 pm

  O Taxa reală pentru gestionarea și reciclarea gunoiului nu cred ca e mai mică de 12 lei, poate 120 de lei pe lună o taxă împărțită intre magazine (distribuitori de gunoi) și cei care preiau și consuma din acel gunoi.
  Fabricile produc gunoi (bunuri), magazinele distribuie gunoi, cumpărătorii preiau acel gunoi, gunoiul ajunge la groapă, gunoiul nu mai ajunge la fabrică.

 6. Mike

  January 5, 2018 at 9:12 pm

  Exemplul sectorului 1 in care nu exista taxa de gunoi directă (adică “gratis”) este un exemplu dezastruos de deresponsabizare a cetățeanului care dacă nu simte taxa direct sau dacă taxa e mică, nu are nicio pretenție dar nici nu e încurajat cu politici “Smart” sa plătească taxe mai mici prin reciclare.
  Actori: Statul (legi), edili (hotărâri Smart și amenzi), magazine și fabrici (reduceri la returnare deșeu/bon reciclator), oameni (educare, taxe și amenzi).

  Cred că subiectul principal este cetățeanul obișnuit și nu cazurile concrete/speciale de combinații în care un cetățean este in același timp firmă, PFA. Da, În aceste situații se produce un abuz prin aplicarea de doua sau trei ori a taxei fără posibilitate de scutire sau cumulare a două sau mai multe calități de producător de deșeuri.
  Aici avem un vid legislativ, lipsa baze de date de asocierea punctului de lucru cu multiplele calități (persoana, firma, etc)

  Prețul real al gestionarii gunoiului este ascuns sub preșul comodității, interesele marilor retaileri, manevrele netransparente ale edililor cu firmele de curățenie și a politicienilor populiști.
  “Pisica trebuie ruptă” și să începem sa plătim taxe de reciclare și nu taxe penibile (și alea sifonate) de aruncat gunoiul.
  După cum am mai scris, cred ca trebuie sa abordam problema la sursă și nu la cauză.

  Sursa sunt fabricile care produc ambalaje și alimente, o altă sursă parțială este magazinul distribuitor. Destinatarul final al gunoiului ar trebui sa fie centrul de reciclare/ compostare și nu groapa de gunoi. Centrele de reciclare devin un destinatar dar și un producător de materie primă pentru materiale care se pot recicla sau depozita pe fracții separate până la posibilitatea procesarii sau vânzării către alt procesator. Gunoiul este o resursa și nu doar deșeu nereutilizabil.
  Problema gunoiul in România este foarte complexă din lipsa de fermitate a politicienilor dar și a mentalității absolut slabe a cetățenilor care populează Bucureștiul.

 7. justinianus

  February 10, 2018 at 1:52 pm

  Primaria nu poate percepe 2 preturi pentru un serviciu public, in functie de venituri! Este neconstiotutional! Inteleg ca s-a atacat hcl la Prefectura! Poate aia sunt mai destepti decit primarul Balutza si votantii sai din cl!

 8. FC

  March 18, 2018 at 9:57 am

  In doua vorbe. Trebuie sa platesc taxa de salubritate aproape 2200 ron pe an pentru 2 persoane una cu venit sub 2000 lei alta cu venit peste 2000, si 2 firme una cu activitate una fara…activitate consultantă ….nu productie. Este normal 4 taxe de salubritate pentru un apartament ??…si ce taxe…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × five =