PMB anunta aplicarea celui de-al treilea tratament de combatere a larvelor de tantari

PMB

Primaria Capitalei, prin Compania Municipala Eco Igienizare Bucuresti, demareaza astazi, 28 iulie 2021, aplicarea celui de-al treilea tratament de combatere a larvelor de tantari.

Iata comunicatul integral:

Se va interveni pe lacurile aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti, respectiv Lacul Herastrau, Cismigiu, Tineretului, Tei, Circului, Floreasca, Carol, Baneasa, National, Straulesti, Grivita, precum si lacul din Parcul Mogosoaia.

Operatiunile se vor desfasura in zonele din imediata apropiere a malurilor de lac sau in zonele cu vegetatie dezvoltata in interiorul lacurilor, in zonele de mica adancime a apei.

Dupa finalizarea acestui tratament, CMEIB S.A. va mai desfasura alte noua tratamente de combatere a larvelor de tantari pana la finalul anului. Substanta biocida folosita pentru combaterea larvelor de tantari este VECTOBAC. Aceasta este aprobata de Ministerul Sanatatii si nu pune in pericol fauna si flora de pe malurile lacurilor.

De asemenea, se afla in desfasurare aplicarea celui de-al cincilea tratament pentru combaterea tantarilor adulti pe tot perimetrul Municipiului Bucuresti, conform planificarilor PUA 2021. Substanta folosita pentru combaterea tantarilor adulti este MICROSIN, substanta biocida aprobata de Ministerul Sanatatii.

Astfel, angajatii CMEIB S.A. intervin cu 12 utilaje de mare capacitate de tip ultra low volume (ULV) si cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger. Actiunile de combatere a tantarilor adulti se realizeaza in intervalul orar 22.00 – 5.00.

Interventiile operatorilor CMEIB S.A. presupun actiuni zilnice in spatiile deschise de pe domeniul public si privat al Municipiului Bucuresti, dupa cum urmeaza:

  • spatiile verzi de pe aliniamentele stradale;
  • spatii deschise din domeniul public si privat al PMB (ex. parcuri, spatii verzi aferente blocurilor);
  • locuri de agrement, terenuri de sport;
  • cimitire;
  • terenuri ale institutiilor publice locale, inclusiv depouri, parcari publice;
  • teren aferent imobilelor cu spatii destinate locuintelor colective – asociatii de proprietari/locatari, camine studentesti, camine de elevi, locuinte sociale, parcari de resedinte;
  • piete si targuri agroalimentare;
  • alte spatii din interiorul spatiilor deschise din domeniul public si privat al Municipiului Bucuresti.

In acelasi timp, continua si aplicarea celui de al doilea tratament de combatere a capuselor in toate parcurile si pe spatiile verzi aflate in subordinea Municipalitatii, urmand ca pe parcursul lunii august sa se deruleze cel de-al treilea tratament din cele patru incluse in Programul Unitar Anual (PUA) aprobat pentru 2021. Substanta folosita pentru combaterea capuselor este MICROSIN, substanta biocida utilizata cu aprobarea Ministerului Sanatatii.

In ceea ce priveste tratamentele de deratizare, acestea sunt in plina desfasurare pe spatiile verzi din proprietatea PMB, in spatiile exterioare ale cimitirelor apartinand Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), in subsolurile blocurilor de locuinte, dar si in subsolurile tehnice ale institutiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate in administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Nationala). Substantele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri si retele de termoficare) si RACUMIN PASTE (in statiile de intoxicare amplasate la exterior).

Compania Municipala Eco Igienizare Bucuresti pune la dispozitia cetatenilor numarul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde acestia pot face sesizari si reclamatii in legatura cu aparitia posibilelor focare de infestare in Capitala.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 − 12 =