Tratamentele impotriva tantarilor si capuselor, aplicate abia la sfarsitul lui mai

Tratamentele impotriva tantarilor

Tratamentele impotriva tantarilor si capuselor vor fi aplicate in Bucuresti, in cel mai bun caz, la sfarsitul acestei luni, desi actiunile de dezinsectie ar fi trebuit sa aiba loc inca din luna martie! Specialistii atrag atentia ca situatia ar putea fi chiar periculoasa pentru bucuresteni, in conditiile in care ploile nu vor evita Capitala si am putea fi invadati de tantari si capuse.

De ce s-a ajuns la o astfel de situatie? Se pare ca din cauza intentiei (inca nematerializate complet) de reorganizare a companiilor municipale si, bineinteles, din cauza amanarii votarii unei hotarari de consiliu care sa dea unda verde actiunii. Desigur, ar mai fi si amanarea votarii bugetului Capitalei din motive mai mult sau mai putin politice, episod care insa s-a incheiat in urma cu cateva zile.

Nici anul trecut tratamentele antitantari si anticapuse nu au fost incepute dupa calendarul obisnuit. Mai exact, anul trecut, abia in aprilie s-a inceput campania de “destantarire”, in loc de luna martie. Se pare ca actuala administratie face fix aceeasi greseala a vechii administratii… Acum, insa, lucrurile sunt si mai mult amanate.

Va reamintim ca, potrivit calendarului anual, campania pentru combaterea larvelor de tantari incepe in luna martie, maxim aprilie, si se termina in luna noiembrie

Pana se dezmeticesc cei de la Primaria Capitalei si ii pun la treaba pe cei care se ocupa cu astfel de activitati, tot ce putem face este sa speram ca nu va ploua prea mult. Apropo, situatia este si mai interesanta pentru ca tocmai compania care se ocupa de eliminarea tantarilor si capuselor, respectiv Compania Municipala Eco Igienizare, este cea vizata, chiar acum (!) de desfiintare.

Cei de la Digi24 spun ca totusi, chiar daca este pe duca, iar pana la sfarsitul lunii ar trebui sa dispara din peisajul administrativ, tot Compania Municipala Eco Igienizare ne va “apara” de tantari si capuse. Va dati seama cat de mult interes si abnegatie vor manifesta angajatii Companiei Municipale Eco Igienizare, stiind ca joburile lor sunt puse sub semnul intrebarii… Cel mai probabil, cei mai multi dintre acesti angajati nu-si vor pierde locurile de munca, ei urmand, asa cum a promis primarul general, sa fie preluati de ALPAB sau alte structuri. Si tocmai de aceea Primaria Capitalei ar trebui sa vina rapid cu niste precizari clare legate de soarta muncitorilor care simt sabia deasupra capului.

Si, ca sa nu ne pomenim ca textul nostru este interpretat gresit: da, credem si noi ca infiintarea multor dintre companiile municipale (ideea “stralucita” Gabrielei Firea si a “gospodarilor” din PSD) a fost o mare greseala, mai ales ca multe dintre aceste companii dubleaza structuri administrative deja existente (!). Deci, trebuie desfiintate, dar nu pe barba bucurestenilor, care risca sa fie “mancati” de tantari si capuse, si nici cu costul dramelor celor care isi vor pierde locurile de munca!

Vom reveni cu detalii (speram…)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

nine − two =