Tribunalul Bucuresti a decis inceperea judecarii pentru conflict de interese a lui Cristian Popescu – Piedone

Curtea Constitutionala

Tribunalul Bucuresti a respins, ieri, definitiv, o contestatie depusa de fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, ceea ce inseamna si inceperea judecarii pe fond a cauzei in care fostul edil  este acuzat de conflict de interese.

Cristian Popescu – Piedone a fost trimis in judecata anul trecut,  pe 7 noiembrie,  fiind acuzat de savarsirea a trei infractiuni de conflict de interese, intr-un dosar instrumentat de procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cele trei infractiuni (11 acte materiale) ar fi fost savarsite incepand din anul 2013, potrivit unui comunicat al PICCJ, citat de Agerpres.

“In calitate de primar al Sectorului 4 Bucuresti, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, in perioada 2013 – 2014, a semnat acorduri si autorizatii de functionare pentru SC G.T.E. SRL, avand ca obiect principal de activitate restaurante, societate la care numitii P.V. si P.A.M., copiii acestuia, rude de gradul I, detin calitatea de asociat si functia de administrator, si in urma obtinerii carora unitatea a inceput / si-a desfasurat activitatea comerciala”, potrivit comunicatului PICCJ.

Potrivit procurorilor, Popescu – Piedone ar fi semnat in calitate de primar, in perioada 2013 – 2015, acorduri de functionare pentru alte doua societati detinute de copiii sai.

Sursa: Agerpres

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two + 9 =