Veste buna! Paza in scolile, gradinitele si liceele din sector va fi reorganizata si eficientizata din 15 septembrie 2018

USB

Cea mai recenta sedinta a Consiliului Local Sector 4 aduce cateva noutati foarte importante. Este vorba despre adoptarea unor proiecte de Hotarare care vizeaza siguranta copiilor din gradinitele, scolile si liceele sectorului 4. Ca tot ziceam de vesti bune, paza in scolile din sector va fi eficientizata, dupa cum propune si promite primarul Daniel Baluta, din 15 septembrie 2018 (noul an scolar), in urma reorganizarii Directiei Generale de Politie Locala Sector 4.

Astfel, consilierii au votat in sedinta din 31 ianuarie 2018 initiativa primarului Daniel Baluta ca Politia Locala sa treaca din subordinea Consiliului Local Sector 4 in subordinea Aparatului Primarului. Motivul este legat, dupa cum a afirmat edilul in sedinta de consiliu (vezi Procesul verbal al sedintei – paginile 8 – 12), de mutarea unui numar de aproximativ 120 de politisti locali din …birouri (personal TESA), pe teren. Este vorba despre o treime dintre angajatii de la Politia Locala Sector 4, dupa cum mai precizeaza primarul, care considera ca sunt prea multi functionari din Politia Locala care tocesc scaunele in birourile institutiei in loc sa faca munca de teren. Atributiile politistilor care faceau munca de birou vor fi preluate de catre directiile de specialitate primarie. O alta veste buna este ca, pana in septembrie, se pare ca paza in scolile, gradinitele si liceele din sector va fi reorganizata cu ajutorul unei “structuri specializate”, ce se va numi patrula scolara. Din ce am inteles noi, citind procesul verbal al sedintei de consiliu, aceste patrule scolare care se vor axa pe siguranta copiilor vor face parte tot din Politia Locala, structura in care se vor face noi angajari pana pe data de 15 septembrie 2018. Practic, ceea ce se va intampla la modul concret este ca paza in unitatile de invatamant din sector va fi permanentizata. Iar asta este ceva nou, dupa deciziile si de bun augur dupa deciziile din ultimii aproapre doi ani.

Va reamintim ca primaria de sector a decis, anul trecut, sa rezilieze contractul cu firmele care asigurau paza in unitatile de invatamant. Motivul era justificat: in contractele respective se stipula ca aceste firme aveau obligatia de a asigura paza exclusiv a bunurilor scolilor si gradinitelor, nu si a copiilor, un detaliu extrem de important. In plus, costurile pentru serviciile de paza ale acestor bunuri se ridicau la aproximativ 500.000 de euro pe luna, o suma extrem de mare raportata la bugetul mic al sectorului 4 (cel mai mic din intreaga Capitala, raportat la sectoare).

In acealsi timp, insa, la inceputul acestui an, primaria a reusit sa gaseasca o solutie pentru asigurarea sigurantei copiilor in unitatile de invatamant din sector – am scris pe acest subiect la mijlocul luniii trecute:

Solutie pentru paza elevilor in scolile din Sectorul 4: cel putin un agent de la Politia Locala in fiecare unitate

Sursa: PS4.ro

2 Comments

  1. paza era permanenta pana acum

    februarie 14, 2018 at 3:48 pm

    Paza era permanentizata si platita de la ministerul educatiei pana sa vina PSD la guvernare.

  2. Primaria are datorii mari de la Piedone

    februarie 14, 2018 at 3:53 pm

    Bugetul sectorului 4 este foarte mic penrtu ca Piedone a facut foarte multe impumuturi pe 20 sau 10 ani (chiar si Inimaroiu a facut dar nu a mai apucat sa il cheltuiasca ), iar primaria acum are foarte multe datorii de platit. Acum si Baluta face iar un imprumut.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 − 7 =