VIDEO – Cu ce ne-am ales din dezbaterea publica pe marginea parcarii din Tineretului

parcarii

Despre cea de-a doua dezbatare publica organizata de Primaria Sector 4, astazi, pe marginea construirii parcarii de 700 de locuri in zona Tineretului (Secerei – Palatul Copiilor) v-am informat in urma cu cateva zile. Care sunt concluziile acestei dezbateri, zau ca ne este greu sa ne dam seama. Am urmarit subiectul, dar tot ce putem face este sa punem fata in fata ce spune Primarul Daniel Baluta, cu ceea ce spune deputatul USR, Nicusor Dan. Plus cateva imagini (video) de la dezbaterea cu pricina, postate de catre consilierul local Ioan Gaf-Deac.

De fapt, singura concluzie pe care am tras-o din ceea ce am vazut pana acum pe marginea acestui subiect este ca dezbaterile publice raman, asa, un fel de exercitii democratice… un fel de galceava intre cei pro si cei contra, cu sau fara argumente solide si aproape intotdeauna fara vreun impact asupra deciziilor finale.

Iata ce s-a postat pe Facebook, imediat dupa dezbatere:

Nicusor Dan:

“Am participat azi la dezbaterea publica a Primariei Sectorului 4 pe parcarea pe care vor sa o faca pe 2 hectare din Parcul Tineretului (2 din cele 3 hectare pe care le-am salvat de la betonare acum cativa ani printr-o actiune in instanta).
Proiectul este ilegal: se construieste pe spatiu verde, se depaseste POT construibil al Parcului Tineretului, se incalca o hotarare de Consiliu General care atribuie spatiul doar cu functiune de parc.
Proiectul este inutil: parcarea e prea departe de majoritatea blocurilor, va ramane goala exact ca parcarea de la Polivalenta. Solutia este identificarea unor locuri pentru parcari subterane si supraetajate in cartier, nu in parc.
Un lucru bun pe care l-am remarcat e ca primaria organizeaza dezbateri publice. Ele ar trebui insa organizate dupa ora 18, astfel incat oamenii care muncesc sa poata participa si ei.”


Daniel Baluta:

“Tocmai s-a încheiat dezbaterea publică pe care am organizat-o astăzi la sediul Primăriei Sectorului 4 cu privire la proiectul parcării de 700 de locuri pe care intenționăm să o amejăm pe strada Secerei. Nu voi relua acum argumentele legale ce vin în sprijinul acestui proiect deosebit de important pentru locuitorii din zona Tineretului. Vă invit doar să ascultați opiniile câtorva dintre persoanele care au participat la această dezbatere, între care îi voi nominaliza pe domnul Nicușor Dan, deputat al Uniunii Salvați România, pe domnul Antonio Andrușceac, consilier local din partea aceluiași partid și pe domnul Ioan Gâf-Deac, consilier local din partea Partidului Puterii Umaniste. Comentariile pe seama acestui subiect sunt ale dumnevoastră, cetățeni ai sectorului 4. Le aștept cu interes.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ioan Gaf-Deac:

“Dezbatere publica despre parcara din Secerei. Evident ca unii pun orice altceva inaintea nevoilor comunitatii din cartierul Tineretului. Noi punem oamenii si problemele lor pe primul plan!
#insist

CITESTE SI: Am fost sa numaram copacii USR-ului din zona unde vrea primaria sector 4 sa faca parcare in Tineretului. Reportaj printre buruieni

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

seven + eight =