Vom avea doua noi unitati de interventie ISU in Sectorul 4

ISU

Primarul Capitalei a discutat cu secretarul de stat Raed Arafat, conducerea ISU si IGSU Bucuresti Ilfov, precum si cu cei 6 primari de sector, pentru a vedea cat de eficiente ar fi autoritatilor in cazul in care Bucurestiul s-ar confrunta cu un cutremur sau cu situatii de urgenta care necesita interventia rapida.

In cadrul intalnirii s-a discutat problema interventiilor de urgenta, avand ca scop siguranta cetetenilor. S-a constatat ca in toate sectoarele Bucurestiului numarul de unitati de pompieri este sub necesarul care sa acopere suprafata orasului.

Noutatea este ca a fost propusa construirea de noi unitati in toate sectoarele. In Sectorul 4 exista in acest moment o singura subunitate pentru preluarea urgentelor si mai sunt necesare inca doua.

Pentru rezolvarea acestei probleme, edilul general a cerut primarilor de sector ca in maxim zece zile sa identifice terenurile cu suprafata de 150-200 mp pe care sa poata fi construite aceste unitati de pompieri. Gabriela Firea a precizat ca va supune hotararea Consiliului General si ca va avea grija ca la rectificarea bugetara sa fie cuprinse sumele aferente acestor constructii.

Tot in cadrul intalnirii de ieri s-a discutat despre faptul ca in cartierele noi accesul echipelor de salvare se face cu dificultate din cauza masinilor parcate anapoda, care blocheaza caile de acces, insa primariile de sector nu pot interveni inca din cauza lipsei unei legi care sa permita ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar.

Nu in ultimul rand, Municipalitatea vrea sa lanseze un proiect pilot prin care spitalele ce intra in administrarea sa fie reabilitate, consolidate seismic si sa dispuna de aparatura mobila care sa poate fi folosita in cazul unui cutremur. Implementarea acestui proiect va incepe de la Spitalul Coltea.

Pana una-alta, nu ne ramane decat sa asteptam noile subunitati si sa speram ca preluarea urgentelor va deveni mai usoara in Sectorul 4. Cert este faptul ca vom avea destul de mult de asteptat pentru ca vorbim, deocamdata, despre propuneri care vor avea de trecut prim multa birocratie tipic romaneasca.

1 Comment

  1. mihai

    September 1, 2016 at 1:09 pm

    Ne omoara birocratia asta….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eleven − 9 =