Au trecut 5 ani de la incendiul din Colectiv. Nu s-a schimbat NIMIC!

Colectiv

Astazi se implinesc 5 ani de la incendiul din clubul bucurestean Colectiv, in urma caruia au murit 65 de oameni. 5 ani in care nu s-a schimbat nimic!

5 ani in care nu avem nici macar o condamnare in procesul Colectiv, 5 ani in care nu s-a facut absolut nimic concret pentru a se putea evita astfel de tragedii, 5 ani de specula politica pe seama disparutilor din Colectiv.

Nu, nu s-a schimbat NIMIC, doar s-a mimat o schimbare. Nu avem o lege care sa reglementeze functionarea spatiilor publice, in schimb avem in continuare infectii nosocomiale si, de-a dreptul criminal, oameni care incearca sa ascunda aceasta realitate, la fel ca atunci, dupa tragedie, cand autoritatile, de la unii medici si pana la ministrul Sanatatii ne spuneau ca pacientii pot fi tratati mai bine ca in Germania. Dar pacientii au murit pe capete. Si nimeni nu si-a asumat asta!

Cei care au ramas, victime si rude si prieteni ai celor ucisi in incendiul de la Colectiv, numara 5 ani de suferinta. Astazi, de la ora 18.45, 400 de oameni vor face un lant uman intre Curtea de Apel Bucuresti si clubul Colectiv. Este un “lant al memoriei” organizat de catre Geeks For Democracy, Funky Citizens, si intitulat “We’re not numbers. #Colectiv 5 ani. Nu uităm!

“Acum 5 ani, un lanț al durerii ne-a îngenuncheat #colectiv. Copii și părinți, frați și surori, prieteni și iubiți au ars pe 30 octombrie 2015 și ne-au schimbat viața fără ca măcar să știe asta.

La 5 ani după #colectiv, un lanț de incompetență și corupție încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanț de aroganță și impostură încă ne îmbolnăvește în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanț de nepăsare și iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovații în justiție

La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate!

Distanțați din 4 în 4 metri, vom face un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv.

400 de oameni pentru dreptate. Fii și tu unul dintre ei! – https://colectiv.g4d.ro/”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

one + 11 =