Ce amenzi pot lua proprietarii care nu repara fatadele blocurilor? Sanctiunile sunt imense!

fatadele blocurilor

Un proiect de hotarare de consiliu adoptat in cea mai recenta sedinta a CGMB prevede amenzi usturatoare pentru asociatiile de proprietari care nu repara fatadele blocurilor. De ce ne intereseaza pe noi, cei din sectorul 4, o astfel de decizie a administratiei Capitalei? Simplu. Pentru ca  in sectorul nostru sunt, probabil, cele mai multe blocuri cu probleme extrem de mari. Exemple sunt balcoanele unor blocuri din sector care pur si simplu s-au prabusit si doar o minune a facut sa nu existe victime.

Proprietarii de cladiri din Bucuresti vor primi amenzi intre 5.000 si 8.000 de lei daca nu reabiliteaza fatadele blocurilor, potrivit unui proiect de hotarare aprobat ieri in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), potrivit News.ro

Potrivit hotararii de consiliu, proprietarii de cladiri sunt obligati sa ia masuri si sa reabiliteze fatadele cladirilor pe care le detin din fonduri proprii si sa organizeze receptia la terminarea lucrarilor. Daca nu sunt resepctate aceste obligatii, proprietarii vor fi notificati de primarul Capitalei si vor avea termen un an de la notificare pentru lucrari.

Studiu de caz pentru “asa nu”

Anul trecut, prin aprilie, scriam despre un incident periculos care a avut loc in sectorul 4: fatada unui balcon al unui bloc situat pe Soseaua Berceni (langa Piata Berceni Oltenitei) s-a prabusit, avariind grav un automobil. Din feririce, nu au fost decat pagube materiale, nu si victime, desi, asa cum scriam si atunci, doar o minune a facut ca trecatorii sa nu fie raniti de bucatile de beton. Ce s-a intamplat cu acest bloc intre timp? Ei bine, zilele trecute, una dintre cititoarele Sectorul4LIVE, locuitoare in zona respectiva, ne-a trimis un mesaj cu cateva informatii absolut naucitoare.

CITESTE SI: Pericol public: mai multe balcoane ale unui bloc de pe Soseaua Giurgiului, in stare avansata de degradare

Pe scurt, imediat dupa incidentul cu balconul prabusit, pe bloc au fost montate schele. Teoretic, aceleasi schele ar fi trebuit sa serveasca lucrarilor de reparatie a fatadei imobilului (ne referim in primul rand la elementele de rezistesta) si apoi lucrarilor de reabilitare termica. Repararea fatadelor NU este acelasi lucru cu reabilitarea termica. Este o operatiune care se face, evident, inainte de demararea anveloparii blocurilor.

Problema este ca acum, adica la aproape un an si jumatate de la montarea schelelor, acestea au fost date jos (s-a intamplat chiar zilele trecute, dupa cum ne scrie cititoarea). Si, ghiciti ce, blocul arata la fel ca inainte de montarea schelelor… Adica, nu s-a lucrat nici macar un minut! Timp de aproape un an si jumatate blocul a fost acoperit cu schele absolut degeaba. Evident, cititoarea noastra ne intreaba daca stim de ce s-a intamplat o astfel de bizarerie. Nu stim, mai ales ca nu exista nicio logica in intamplara asta. Probabil ca primaria de sector ar putea sa ne “lumineze” in acest caz, desi aproape sigur ca n-o va face.

Vom reveni cu detalii

1 Comment

  1. Doina

    August 30, 2019 at 4:28 am

    Daca ne uitam in contract balconul este proprietate detinatorului apartamentului in totalitate nu si a vecinului de dedesupt. Csuprafata acestuia este in contractul de vanzare cumparare

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 − one =