Pericol public: mai multe balcoane ale unui bloc de pe Soseaua Giurgiului, in stare avansata de degradare

balcoane

Astazi, in cadrul rubricii De La Cititori, revenim asupra unui subiect despre care am scris deja de nenumarate ori: starea avansata de degradare a fatadelor si a unor balcoane de blocuri din Sectorul 4 pune in pericol viata trecatorilor.

Punctual, este vorba despre blocul de pe Soseaua Giurgiului nr 121, (cel care are la parter cofetaria Atena), si ale carui balcoane par a se prabusi in orice moment. Tencuiala balcoanelor este aproape in totalitate cazuta, dar proprietarii apartamentelor nu par sa fie ingrijorati de situatie.

Imaginea pe care am primit-o de la cititorul nostru R.M. I. este graitoare:

Si, cum in mod sigur multa lume asteapta ca autoritatile sa faca ceva pentru rezolvarea acestor probleme, ar fi cazul sa revenim un pic cu picioarele pe pamant: in astfel de situatii, nu primaria sau alte institutii trebuie sa intervina, ci proprietarii apartamentelor, respectiv asociatiile de proprietari, pentru ca vorbim despre proprietati private. Asa ca daca cineva asteapta sa vina primaria sa ii refaca locuinta (si balconul tot al proprietarului apartamentului este), atunci nu inseamna decat ca nu se va face nimic.

Ce ar mai trebui spus este ca refacerea fatadelor si a balcoanelor degradate si care sunt un adevarat pericol public este o operatiune care se efectueaza inainte de o potentiala Reabilitate Termica.

De altfel, administratia locala a si anuntat, inca de anul trecut, de cand au inceput sa cada prin sector bucati de balcoane si fata de cladiri, ca orice bloc trebuie sa fie reparat inainte de depunerea dosarului de anvelopare. In acelasi timp, primaria anunta ca proprietarii care au venituri reduse vor primi tichete pentru materiale de constructii. Inainte de consolidare, implicit de primirea ajutorului, trebuie efectuata o expertiza tehnica. Vedeti mai multe detalii intr-un articol pe care il scriam la sfarsitului lunii mai, anul acesta:

Primaria a tiparit un Ghid de punere in siguranta a blocurilor de locuinte din sectorul 4

1 Comment

  1. mihaela

    November 13, 2017 at 2:28 pm

    Stii cat costa sa-mi fac balconul la un salariu de 1450 brut?Iti spun eu peste 14000 lei. Crezi ca toata lumea poate suporta aceasta suma? mai ales cei ce au balcoanele kilometrice?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × 2 =