De la Cititori: Parintii ne scriu – trei scoli din sectorul 4, trei teme de gandire pentru autoritati!

scoli

In ultima perioada am primit foarte multe mesaje de la parinti sau bunici care reclama ori conditiile improprii in care se invata in unele scoli din sectorul 4, ori probleme si mai grave, cum ar fi punerea in pericol a copiilor din cauza lipsei unor treceri de pietoni in apropierea unitatii de invatamant. Mai mult, una dintre cititoarele Sectorul4LIVE ne scrie ca era sa isi sparga capul alunecand pe “marmura lucioasa” cu care au fost modernizate scarile intr-una dintre scoli.

Iata mesajele, cu precizarea ca speram ca autoritatile sa vada acest material si sa ia masuri urgente pentru rezolvarea problemelor sesizate de oameni la aceste scoli!

Probleme incredibile la Colegiul National Mihai Eminescu!

Unul dintre parintii care au copii la Colegiul National Mihai Eminescu ne atrage atentia asupra unei situatii incredibile: Pentru ca celebra unitate de invatamant nu are fonduri, copiii sunt pusi sa faca curat, iar parintii sa zugraveasca…

Buna seara. Stiti ca la Mihai Eminescu nu avem oameni la curatenie si copiii sunt pusi sa faca curat impreuna cu parintii si suntem rugati sa zugravim clasele si sa spalam geamurile, si sa cumparam tabla pentru clasa, si sa aducem hartie igienica si sapun, si cate si mai cate?“.

Atunci cand vine vorba despre Colegiul National Mihai Eminescu, parca nici nu ne vine sa credem ce se intampla. Nu a fost unitatea de invatamant aleasa, vreo doi ani de zile la rand de catre Presedintele Iohannis pentru ianugurarea anului scolar (2016 si 2017)? Probabil ca daca anul acesta presedintele nu a mai participat la deschidera anului scolar la aceasta unitate de invatamant (de prestigiu, de altfel!) din sectorul 4, lucrurile au revenit la (a)normalul romanesc. Este mare pacat, iar autoritatile ar trebui sa se autosesizeze in acest caz si sa explice macar de ce s-a ajuns la situatia asta.

Trepte din marmura lucioasa la Scoala nr. 98. Se aluneca pe ele ca la patinoar!

Cititoarea noastra, G.T., ne scrie despre o alta problema, de aceasta data la Scoala Avram Iancu (Scoala nr. 98).

Buna ziua! Sunt bunica unor eleve care invata la Scoala nr 98 – Avram Iancu, din sectorul 4. Am fost la sedinta cu parintii la una din ele si pur si simplu era sa alunec pe treptele care duc la etaj. In vara asta au fost inlocuite (treptele) cu marmura lucioasa – oare cine a facut treaba asta nu s-a gandit ca pe acolo vor circula copii, care mai si alearga? Cadrele din scoala au facut sesizari, dar degeaba. Se vor lua masuri, oare, numai dupa ce va avea loc un accident cu vreun copil ? Unde ne putem adresa noi parintii si cadrele didactice din scoala, ca sa se remedieze, mai ales ca vine sezonul ploios si mai tarziu cu zapada si sa evitam accidentele?

Inutil sa mai spunem ceva… Cei care au facut renovarea acestei scoli au cat de cat minte? Asa cum spunea si cititoarea noastra, oare va rezolva cineva problema asta ianinte ca vreun copil sa ajunga cu capul spart la spital?

Scoala fara trecere de pietoni in aproapiere!

M. C. este o alta cititoare care ne roaga sa semnalam autoritatilor o situatie cu adevarat periculoase pentru copii. Scoala in care invata acestia nu disune de nicio trecere de pietoni, asa ca toata lumea, de la copii la parinti, este nevoita sa traverseze neregulamentar. Este vorba despre Scoala nr. 108.

Ma numesc M.C. si sunt mamica unei eleve la Scoala 108 din sectorul 4. Intampinam zilnic un pericol deoarece nu exista trecere de pietoni spre scoala si nici trotuar in jurul scolii .Absolut toata lumea traverseaza ilegal pentru ca nu exista alta varianta. Strada este foarte circulata, oricand riscam sa fim loviti de masini.”

Comentariile va apartin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fourteen + 1 =