A fost redeschisa Piata Progresul

Piata Progresul

Dupa opt luni de lucrari, care au vizat in mod special recompartimentarea si modernizarea spatiului, Piata Progresul a fost redeschisa astazi, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Primariei de sector.

“Astfel, comerciantilor le-a fost rezervata zona de la parterul pietei, unde pe o suprafata de 4.500 metri patrati, extinsa, de altfel, in urma lucrarilor de reconfigurare, au fost amenajate 3 zone distincte, cu aproximativ 30 de spatii comerciale, alimentare si non alimentare grupate separat, in care vor functiona magazine alimentare, brutarii, cofetarii, carmangerie, pescarie, farmacii, florarii. Intrarea in zona dedicata farmaciilor este separata de cea a pietei, pentru a facilita accesul non-stop. Tot la parter, au fost prevazute o zona de tip fast-food si una de promenada. De asemenea, la etaj, pe o suprafata de 4.000 metri patrati, intr-un open-space, au fost amenajate 142 de tarabe duble pentru producatorii de fructe si legume. Aceasta a fost, de altfel, prima zona comerciala, data in folosinta, la inceputul acestui an, dupa lucrarile de modernizare, din care oamenii se aprovizioneaza deja cu fructe si legume proaspete.” potrivit comunicatului de presa.

Primaria sustine ca “pentru a elimina si descuraja practicile neconcurentiale, producatorii au posibilitatea de a-si achita in regim de self-pay costul inchirierii tarabelor.”

Totodata, pe terasa pietei a fost amenajata o parcare cu o capacitate de 195 de locuri. Piata va fi monitorizata atat cu sisteme video, cat si cu echipaje ale Politiei Locale Sector 4, mai precizeaza sursa citata.

Investitia totala in modernizarea  Pietei Progresul este de 12,8 milioane lei.

Mai multe detalii gasiti in comunicatul de presa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 × four =