Legea nu interzice debransarile in mod direct (probabil ca n-ar fi constitutional), dar, daca va fi adoptata, le va face imposibile.
Pe scurt, proiectul de lege prevede ca pentru debransarea integrala a unui bloc de locuinte va fi nevoie de acordul scris al tuturor membrilor asociatiei de proprietari, nu doar de decizia majoritatii acestora in cadrul adunarii generale, asa cum prevede legea in vigoare. Cu alte cuvinte, daca un singur proprietar se opune debransarii, atunci tot blocul “moare” cu RADET-ul in brate.
Iar aici nu este vorba despre performantele sau, din contra, incompetenta Regiei, ci despre dreptul fiecarui individ de a alege.
De asemenea, tot in proiectul de lege amintit spune ca “Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu care nu se afla in zona unitara de incalzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termica se face doar cu intentia inlocuirii sistemului de incalzire centralizat cu o sursa de producere a energiei termice, corespunzătoare zonei unitare in care se afla condominiul” – (sursa: profit.ro).
Mai exact, proprietarii se vor afla la mana administratiei in ceea ce proveste tipul de sursa de energie termica care va inlocui RADET-ul. Iar daca primaria spune ca n-ai voie sa-ti pui centrala, nu-ti pui…
marius
October 31, 2016 at 2:49 pm
Era de asteptat ca intr-o zi sa dea legea asta.
Gabi
November 1, 2016 at 5:16 am
Un idiot putea sa gândească legea asta și unul cu relații bune în radet