De altfel, din pacate, sase persoane au decedat dupa ce au fost infectate cu acest virus (trei sunt din Bucuresti), mai spune sursa citata. In acest moment, autoritatile tac malc pe acest subiect, iar singurii care atrag atentia asupra pericolului care pandeste la fiecare intepatura a insectelor sunt medicii care recolteaza sange si care trebuie sa se asigure ca donatorii nu au fost muscati de tantari si nu prezinta simptome specifice West Nile.
Simptomele sunt de obicei febra, dureri puternice de cap, senzatie de oboseala. Medicii mai afirma insa ca pot exista si cazuri in care pacientul infectat cu West Nile nu resimte niciun fel de manifestare a bolii. De aici, si masurile suplimentare de siguranta luate de medicii care fac recoltari de sange.
Chiar daca donatorii afirma ca nu prezinta simptomatica specifica, tot sangele donat este supus unor analize suplimentare pentur eliminarea oricarui risc in cazul transfuziilor.
Ce putem face in conditiile in care actiunile de combatere a tantarilor intreprinse de administratie nu par sa fie deloc eficiente? Conform recomandarilor institutului de Santatate Publica, citat de TVR, trebuie sa evitam tantarii (cam greu…), sa purtam haine care sa ne protejeze cat mai mult din suprafata corpului si sa montam plase de protectie la geamurile locuintei.