Primarul sectorului 4 explica de ce s-a renunta la paza in scoli. Agentii protejau bunurile, nu elevii

paza

Anul scolar a demarat cu o sumedenie de nemultumiri din partea parintilor care au copiii inscrisi la scolile si liceele din sectorul 4, dupa decizia primariei locale de a renunta la contractul cu firmele care asigurau paza la unitatile de invatamant. Site-ul nostru a primit pe aceasta tema foarte multe sesizari de la locuitori, care condamna decizia autoritatilor locale si afirma ca nimeni nu se mai ocupa de siguranta copiilor. Din perspectiva primarului Daniel Baluta, lucrurile nu stau deloc asa. Edilul a incercat sa clarifice, ieri, subiectul, dupa cum scrie Romania TV, citand Mediafax.

Iata ce a afirmat, ieri, in cadrul sedintei de Consiliu Local, primarul Sectorului 4: “In contract, la atributiile prestatorului, se explica ce au de facut agentii: sa cunoasca locurile si punctele vulnerabile din perimetrul postului, prevenind producerea oricaror evenimente de natura sa aduca prejudicii obiectivului; sa pazeasca obiectivul, bunurile si valorile primite in paza si sa asigure integritatea acestora; sa permita accesul in obiectiv numai in conformitate cu prevederile legale. Problema pe care vreau sa o subliniez este ca niciodată aceste firme nu au atributii de paza a persoanelor pentru ca este ilegal, ca daca era legal, ar fi aparut in contract. Aceste lucruri nu sunt valabile doar pentru Sectorul 4, ci la nivel national si, mai devreme sau mai tarziu, autoritatile vor evidenţta aceste lucruri”, a declarat primarul in cadrul sedintei de consiliu care a avut loc ieri, 13 septembrie.

Cat costa paza scolilor?

Potrivit decalratiilor edilului de la sectorul 4, costurile pentru serviciile de paza se ridicau la aproximativ 500.000 de euro pe luna., o suma mult prea mare pentru bugetul limitat de care dispune Sectorul 4. “In prezent, in scolile si gradinitele din Sectorul 4, pe timp de zi, paza va fi asigurata de catre personalul unitatilor de invatamant. Pe timpul noptii, unitatile de invatamant vor fi monitorizate prin intermediul sistemelor de supraveghere video precum si a celor anti-efractie instalate. De asemenea, interventia rapida, in caz de necesitate, va fi asigurata de echipajele Directiei Generale de Politie Locala Sector 4. Acestea vor fi prezente in scolile si gradinitele din sector, zilnic, la inceputul orelor de curs cat si la terminarea acestora”, precizează, intr-un comunicat de presa, Primaria Sectorului 4, potrivit Romania TV care citeaza Mediafax.

3 Comments

  1. md

    September 14, 2017 at 2:14 pm

    Citez din articol: “sa permita accesul in obiectiv numai in conformitate cu prevederile legale. ” Adica nu dadeau voie in incinta decat elevilor si parintilor. Asta inseamna paza elevilor, sa nu intre alti golani in curtea scolii sa-i bata.

  2. andrei popa

    September 19, 2017 at 2:14 pm

    Au fost doua stiri anemice in care ziaristii s-au multumit cu raspunsul dat in scarba de primar, ca paza este asigurata de personalul din scoala si noaptea sunt camere de luat vederi si gata subiectul! Nici unul nu s-a obosit sa intrebe de ce la celelalte sectoare se poate si la 4 nu, de ce in fata scolilor de la 4 se pun chiar acum doua randuri de borduri, dar de paza nu mai sunt bani si, mai ales, cum vede domnul primar ca pot asigura profesorii paza scolii si a elevilor??? Karateka de biologie la intrarea elevilor, sensei de la secretariat la cea profesorilor si doamna de muzica, ca e mai energica, in curte??? Prin media toti se feresc de stirea asta ca de dracu, ca e stire politica si nu vor sa se bage!!! Asa am ajuns: siguranta a catorva mii de copii (cred ca zeci de mii mai degraba, ca daca merge in 4, parca vad ca se generalizeaza, nu??) sa fie stire politica si sa ne fie frica sa o intrebam si pe doamna primar general!!

  3. Georgeta Tanase

    October 17, 2017 at 4:20 pm

    Pentru borduri sunt bani si pentru paza in scoli, nu.
    Bordurile abia au fost schimbare nu cu mult timp in urma.
    Pe BD. Brancoveanu,de fantani arteziene aveam nevoie ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

fifteen + 7 =