Cum va arata si unde va fi construit noul sediu al Facultatii de Stomatologie din Sectorul 4

Stomatologie

Dupa un mic scandal in presa, in care primaria sectorului 4 era acuzata ca va construi noul sediu al Facultatii de Stomatologie (din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila) in parcul Tineretului, biroul de presa al autoritatii locale a emis un comunicat de presa in care lamureste lucrurile.

Sediul Facultatii de Stomatologie din cadrul UMF Carol Davila urmeaza sa fie amenajat pe terenul din Soseaua Oltenitei nr. 9A, teren care pana in urma cu cateva luni a fost ocupat de cladiri administrative si tehnice (garaje, sere de flori, ateliere, etc) ale SC. ADP4 S.A., societate aflata in subordinea Consiliului Local al Sectorului 4. Cat priveste a doua locatie la care se face referire si care intr-adevar se afla in Parcul Oraselul Copiilor, reprezintă in fapt o cladire deja existenta, asupra careia vor avea loc interventii de recompartimentare interioara si modificari ale fatadei. Lucrarile nu vor afecta in niciun fel spatiul verde din jurul acestei cladiri, ori in aceste conditii este clar ca NU se poate vorbi despre o “distrugere” a parcului.“, potrivit comunicatului de presa al primariei sectorului 4.

Precizarile primariei vin dupa ce un reprezentant la PNL in CGMB a declarat ca relocarea Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Carol Davila este echivalenta cu distrugerea spatiului verde din parcurile din sectorul 4.

Extrem de important pentru locuitorii Bucurestiului, dar mai ales pentru locuitorii Sectorului 4, este faptul ca odata cu relocarea Facultatii De Medicina Dentara intr-o zona usor accesibila a Sectorului 4 (se afla la mai putin de doua minute de mers pe jos de statiile de metrou Constantin Brancoveanu si Eroii Revolutiei), cetatenii Capitalei vor putea avea acces mult mai usor si mai rapid la servicii stomatologice gratuite. Acestea vor fi oferite de medicii si asistentii institutiei medicale de prestigiu mentionata mai sus“, potrivit comunicatului de presa.

Iata cum ar putea arata (momentan este un proiect) noul sediu Facultatii de Stomatologie din cadrul UMF Carol Davila:

1 Comment

  1. Matt

    august 10, 2019 at 8:52 am

    Un spital nou de stomatologie si chirurgie BMF este o investitie surprinzatoare si binevenita. Chiar discutam, zilele trecute, despre actualul spital din Plevnei care nu reuseste sa dispuna de dotarile necesare, desi s-au investit ceva bani acolo. Inteleg ca acolo, in garda, nu exista laborator de analize si nici radiologie, pacientii fiind redirectionati catre alte spitale pentru a le face. Ideea asta este o sansa si pentru studentii de profil. Nu ma grabesc cu felicitarile, astept inceperea lucrarilor, dar remarc utilitatea deosebita a unei asemenea investitii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × four =