Abia acum vine iarna si in Bucuresti – meteorologii anunta ninsori si ger din aceasta seara

iarna

Iarna nu prea ne-a dat batai de cap pana acum, dar se pare ca din aceasta seara natura nu ne va mai menaja, iar Capitala va face cunostinta cu zapada.

Astazi, temperatura variaza intre -6 grade Celsius si 4 grade, insa spre seara vor fi conditii de ploaie si ulterior ninsoare si se va resimti o racire semnificativa.

De la noapte, ninsoarea va pune stapanire pe Capitala, temperatura scazand si pana la -13 grade Celsius.

In acelasi timp, maximele nu vor depasi -5 grade Celsius si, prin urmare, nu sunt sanse ca zapada care va cadea sa se topeasca prea repede.

In plus, nici weekend-ul se pare ca nu ne va aduce o vreme mai calda, ci, din contra: temperaturile vor scadea, pana duminica si pana la minus 18-20 de grade in Capitala.

In concluzie, iarna vine peste noi, iar asta inseamna ca si administratia locala va da un prim “examen” in fata zapezii.

Teoretic, sectorul 4 sta bine la capitolul dotari pentru deszapezire, atat ca numar de utilaje cat si ca personal si, tot teoretic, nu ar trebui sa existe probleme, cel putin in acest an in ceea ce priveste lupta cu zapada. Subliniem – teoretic – pentru ca tare ne este teama ca practica ne cam “omoara”.

Va reamintim ca, la jumatatea lunii decembrie, primarul sectorului 4, Daniel Baluta, a organizat o adevarata expozitie de utilaje de deszapezire, despre care am si scris in momentul respectiv:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

eleven − ten =