Apel al elevilor catre Consiliul Local al Sectorului 4 pentru acordarea burselor scolare

alocatii

Asociatia Elevilor din Bucuresti si Ilfov (AEBI) considera ca acordarea burselor scolare exclusiv pentru elevii care obtin media generala 10 este o practica “ilegala” si solicita autoritatilor din administratia locala a sectorului 4 revenirea la vechile cuantumuri.

“Elevii solicita Consiliului Local al Sectorului 4 si primarului Daniel Baluta initierea si adoptarea unei Hotarari de Consiliu Local pentru aprobarea cuantumurilor burselor scolare, in contextul adoptarii bugetului local pe anul 2019, astfel incat sa acopere fonduri pentru sprijinirea elevilor cu rezultate bune, dar si cei ce se afla in risc de abandon.”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a asociatiei.

In acelasi timp, AEBI sustine ca,

“Inca din anul 2011, Autoritatea Locala a Sectorului 4 a incalcat legea in ceea ce priveste media de acordare a burselor de merit. Acestia au acordat burse doar elevilor cu media generala 10, in contradictoriu cu art. 8, alin. (1), lit. a) al OMECTS 5576/2011, privand astfel de dreptul de a beneficia de burse pe elevii cu media generala intre 8,50 si 10, timp de 8 ani.”

Potrivit Edupedu, elevii cer aprobarea de indata a unor burse care sa aiba urmatoarele valori:

 • Pentru elevii cu media generala intre 8,50 – 8,99: 60 lei
 • Pentru elevii cu media generala intre 9 – 9,49: 80 lei
 • Pentru elevii cu media generala intre 9,49 – 9,99: 100 lei
 • Pentru elevii cu media generala 10: 120 lei
 • Pentru bursa de studiu, acordata elevilor cu un venit mediu lunar pe cap de familie cel mult egal salariului minim net pe economie; – 70 lei/luna
 • Pentru bursa de ajutor social, acordata elevilor cu un venit mediu lunar pe cap de familie de sub 50% din salariul minim net pe economie – 120 lei/luna
 • Pentru bursa de performanta, acordata elevilor cu rezultate performante la olimpiadele nationale. – 120 lei/luna

2 Comments

 1. DDC

  iunie 12, 2019 at 10:30 am

  Dupa decizia CL privind acordarea bureslor conform legii, de la media 8.50, mai nou, primaria imi impune mie, ca parinte, sa deschid un cont la BRD (eu neavand un cont la acea banca), pt care trebuie sa platesc si comision de administrare. Nu pare a fi corect sa mi se impuna o anumita banca. Cum vedeti acest aspect?

 2. Roxana

  iunie 26, 2019 at 10:34 am

  Bună ziua, este băiat de joc ca un copil sa primească bursa de performanță 170 de lei fata de anul trecut.. Sa nu mai vorbim de restul burselor! Nu ne da nimeni nici o explicație?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 + one =