Anunt important al primariei legat de bursele scolare!

bursele scolare

Primaria Sectorului 4 informeaza, printr-un comunicat de presa, ca bursele scolare se achita lunar in toate unitatile de invatamant din Sectorul 4. Va prezentam in continuare, integral, comunicatul de presa al administratiei locale:

“15.485 de burse, in valoare totala de peste 10 milioane de lei, vor fi achitate de Primaria Sectorului 4, prin Directia de Administrare a Unitatilor de Invatamant (D.A.U.I.), in semestrul al II-lea al anului scolar 2019 – 2020, catre elevii care au obtinut performante la concursurile scolare sau medii generale incepand de la 8.50 si nota 10 la purtare in anul scolar anterior. Din acest semestru, in toate unitatile de invatamant din Sectorul 4, bursele scolare sunt achitate lunar pentru elevii cu rezultate bune la invatatura – indiferent de forma de invatamant – primar, gimnazial sau liceal.

In plus, legea prevede doua variante in care tipurile de bursa pot fi cumulate, astfel:

 • bursele de performanta, cele de merit sau cele de studiu pot fi cumulate cu bursele de ajutor social;
 • bursele de studiu pot fi cumulate cu bursele de merit sau cu acelea de performanta.

Elevii si parintii acestora trebuie sa opteze pentru varianta de cumul care le este mai convenabila. Reamintim ca dosarele pentru acordarea burselor se alcatuiesc si sunt gestionate la nivelul unitatilor de invatamant care transmit, ulterior, listele cu numarul de burse catre administratiile locale. Acestea sunt imputernicite de actele normative in vigoare doar sa aprobe numarul de burse transmis de unitatile de invatamant si sa aloce sumele ce urmeaza sa fie platite. Platile se fac tot in cadrul fiecarei scoli sau liceu / colegiu in parte.

“Din pacate, de fiecare data apar greseli in intocmirea listelor. S-a intamplat si acum: patru unitati de invatamant ne-au instiintat ca, din cauza unor regretabile erori, au fost omise de la calcul o serie de burse de merit si de ajutor social. Prin urmare, Consiliul Local al Sectorului 4 a adoptat, pe 25 februarie, Hotararea nr. 20. Aceasta rectifica si completeaza actul administrativ adoptat anterior, pe 10 februarie, modificand numarul total de burse ce urmeaza sa fie acordate, de la 15.426 la 15.485. Din acest semestru, noi punem, lunar, la dispozitia fiecarei unitati de invatamant sumele necesare achitarii buselor pe care le-au solicitat. Platile se fac la nivelul fiecarei unitati de invatamant in parte, conducerile acestora fiind direct responsabile si pentru data la care achita aceste drepturi”, a explicat directorul general al Directiei de Administrare a Unitatilor de Invatamant Sector 4, Ana – Maria Mocanita.

Cuantumul burselor de ajutor social acordate elevilor din Sectorul 4 a crescut, fiind aproape dublu fata de anul trecut (150 de lei/luna, in prezent fata de 80 de lei / luna, in semestrul II al anului scolar 2018-2019). 

Cuantumul celorlalte tipuri de bursa a ramas neschimbat. Se acorda, astfel:

 • burse de performanta, in cuantum de 50 de lei / luna;
 • burse de merit de tip “A”, de cate:
 • 50 de lei / luna, pentru elevii care au obtinut medii cuprinse intre 8.50 si 8.99;
 • 80 de lei / luna, pentru elevii care au obtinut medii cuprinse intre 9.00 si 9.49;
 • 100 de lei / luna, pentru elevii care au obtinut medii cuprinse intre 9.50 si 9.99;
 • 200 de lei / luna pentru elevii care au obtinut media 10.
 • burse de merit de tip burse de merit de tip “B”, in valoare de:
 • 50 de lei / luna – pentru elevi din invatamantul primar;
 • 200 de lei / luna – pentru elevi de gimnaziu;
 • 300 de lei / luna – pentru liceeni.
 • burse de merit tip “C”, in valoare de :
 • 50 de lei / luna, pentru elevi din invatamantul primar;
 • 100 de lei / luna, pentru elevi de gimnaziu si liceeni.
 • burse de studiu, in valoare de 100 de lei / luna;
 • burse de ajutor social ocazional – acordate, potrivit legii, o singura data pe an, in cuantum de 200 de lei.

“Primaria Sectorului 4 respecta legea si va continua sa asigure accesul la educatie al fiecarui copil. Incercam sa venim in sprijinul elevilor nostri si al parintilor lor, prin achitarea la timp catre unitatile de invatamant a sumelor necesare platii burselor, in conditiile prevazute de lege, in functie de limitele bugetare si in acord cu actele administrative adoptate de Consiliul Local al Sectorului 4. Am decis, ca bursele – indiferent de tipul acestora – sa fie achitate lunar din acest semestru, astfel incat sa nu mai existe intazieri si, cu ajutorul responsabililor din unitatile de invatamant, sper ca nici erori in plata acestora”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

three × three =