De ce nu achita primaria sectorului 4 bursele elevilor? Pentru ca guvernul nu a dat banii, spun autoritatile locale

bursele scolare

Primaria sectorului 4 anunta, printr-un comunicat de presa, ca “este gata sa achite integral bursele scolare ale elevilor, de îndată ce resursele guvernamentale alocate în acest sens vor putea fi accesate prin bugetul local”.

Va prezentam integral comunicatul de presa al primariei:

“Primaria Sectorului 4 este gata sa achite integral bursele scolare ale elevilor, de indata ce resursele guvernamentale alocate in acest sens vor putea fi accesate prin bugetul local. Cuantumul acestora va fi stabilit in urma consultarilor ce vor avea loc zilele urmatoare cu structurile asociative ale elevilor si ale parintilor.

Sectorul 4 al Municipiului Bucuresti acorda anual peste 15.000 de burse scolare, insumand aproximativ 12,5 milioane de lei. Fondurile necesare achitarii burselor scolare provin fie de la bugetul local, fie din sume defalcate din taxa pe valoare adaugata, aprobate anual prin legea bugetului de stat.

In pofida costurilor neprevazute generate de masurile pe care le-am luat pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei, bursele de ajutor social aferente semestrul al II-lea al anului scolar 2019-2020 au fost achitate deja in integralitate de Primaria Sectorului 4.

Pentru plata celorlalte categorii de burse acordate elevilor din Sectorul 4, incepand cu cele aferente semestrului al II-lea al anului scolar 2019-2020, avem incredere ca angajamentele Guvernului in acest sens ne vor permite sa rezolvam inclusiv problema restantelor acumulate.

Pentru Primaria Sectorului 4, educatia si siguranta elevilor sunt prioritare. Dovada stau investitiile de mare anvergura privind punerea in siguranta, modernizarea si extinderea unitatilor de invatamant pe care le avem in administrare, derulate in ultimii 4 ani.  Sumele alocate acestor lucrari au fost de aproximativ 245 de milioane de lei, astfel incat in acest an, niciun elev sau cadru didactic nu merge la scoala sau la serviciu in cladiri cu risc seismic ridicat, cu exceptia Colegiului National “Gheorghe Sincai”, a carui situatie este momentan temporizata ca urmare protocolului semnat intre Primaria Sectorului 4 si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Totodata, o alta consecinta ce rezulta din efortul comun al autoritatii locale si al corpului didactic al Sectorului 4, trei unitati de invatamant din sectorul nostru se afla in top 10 al celor mai bune scoli din Bucuresti, conform ultimelor rezultate la examenele de Evaluare Nationala si de Bacalaureat.”

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two + 17 =