Amenzi de pana la 2.000 de lei pentru bucurestenii care nu distrug ambrozia de pe terenurile pe care le au in proprietate

ambrozia

Consiliul General al Capitalei a votat, in sedinta de ieri, in unanimitate, proiectul de hotarare care prevede amenzi pentru proprietarii de terenuri din Bucuresti care nu distrug ambrozia, planta care cauzeaza alergii severe si poate fi chiar cauza astmului bronsic de cauza alergica.

Astfel, noua hotarare a CGMB include amenzi intre 500 si 2.000 de lei pentru persoanele fizice care nu respecta noile prevederi. Pentru persoanele juridice amenzile sunt si mai mari: intre 500  si 5.000 de lei. “Administratorii domeniului public si privat al municipiului București, precum și persoanele fizice și juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului București au obligația să desfășoare lucrări de combatere și distrugere a Ambrosiei artemisiifolia (ambrozia)”, potrivit documentului.

Constatarea si sanctionarea contraventiilor revine in sarcina Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti si a primariilor de sector.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

2 + three =