Au început ample lucrări de înlocuire a rețelei de termoficare în București. Sectorul 4 nu apare în listă decât la secțiunea avarii…

avaria

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță demararea lucrărilor de înlocuire și de reparații pe conductele din rețeaua primară, în sectoarele 2, 3, 5 și 6 din Capitală. Da, sectorul 4 nu va fi afectat de aceste lucrări, însă în mod sigur va fi afectat de avariile care tot apar.

Potrivit unui comunicat de presă al Termoenergetica, vor fi efectuate următoarele intervenții în București:

  1. Conducta Magistralei 1 Sud – DN 1000mm și 800mm, în zona Bulevardelor Nicolae Grigorescu și Chișinău din Sectoarele 2 și 3. Se vor executa toate operațiunile necesare întregirii conductelor rețelei primare de termoficare, intervențiile fiind impuse de finalizarea unor lucrări de reabilitare a sistemului de termoficare executate în cadrul Obiectivului 1 – Magistrala 1 Sud. Pentru aproximativ 200 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 30 iunie 2023, ora 23.00. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1975, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.
  2. Conducta DN 400mm, în zona intersecțieistrăzilor Baba Novac cu Câmpia Libertății, din Sectorul 3, unde se vor înlocui aproximativ 150 de metri de țeavă cu același diametru. Pentru aproximativ 20 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 14 iulie 2023, ora 23.00. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1964, această porțiune de rețea având aproape 60 de ani de funcționare.
  3. Conducta DN 200mm, în zona Șoselei Alexandria din Sectorul 5, unde se vor înlocui aproximativ 60 de metri de conductă cu același diametru. Pentru aproximativ 25 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 30 iunie 2023, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1987, această porțiune de rețea având peste 35 de ani de funcționare.
  4. Tronsonul de rețea – DN 400mm, ce face legătura cu conducta Magistralei 1 – 3 Vest DN 1000mm, între strada Sibiu și Bulevardul 1 Mai din Sectorul 6. Pentru aproximativ 80 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apă caldă până în data de 30 iunie 2023, ora 23.00. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1982, această porțiune de rețea având peste 40 de ani de funcționare. În cadrul acestui șantier vor fi înlocuite vane cu diametre de 200mm și 400mm iar restul lucrărilor se vor face fără săpătură, pe gurile de vizitare a galeriei.

„Este important de subliniat că termenele lucrărilor sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor.”, se mai arată în comunicatul companiei.

Revenind la sectorul 4 si la avariile care tot apar, iată lista de azi cu imobilele afectate:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nine − two =