ANM: Cod Portocaliu de ger, valabil de luni inclusiv in Bucuresti

ANM

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip Cod Portocaliu de ger care va intra in vigoare luni, 26 februarie, si va fi valabila pana joi, 1 martie. Si Capitala se afla sub incidenta acestui cod.

In intervalul 26 februarie, ora 03 – 01 martie, ora 10, vor fi inregistrate temperaturi foarte scazute, atat noaptea, cat si ziua, in Muntenia, Dobrogea, Oltenia, Molova si estul Transilvaniei, anunta ANM.

“In Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar si pe parcursul zilelor, cand valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in această perioada. Temperaturile maxime vor fi frecvent intre -12 si -8 grade, cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, iar rafalele vantului vor accentua senzatia de frig, mai anunta meteorologii.

Potrivit ANM, din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. In sud si sud-est acestea vor deveni local abundente si vor fi viscolite, in special in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei.

Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

14 − one =