Apel catre Robert Negoita: Va rugam sa-l scoateti pe Daniel Baluta la o cafea si sa-i povestiti cum e cu reabilitarile

reabilitarile

Nu stim in ce relatie se afla primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, cu colegul sau de partid, Robert Negoita  – edil al Sectorului 3, dar stim ca sigur “primarele” nostru ar cam trebui sa il invite la o cafea si sa-l traga de limba ca sa afle cu sta treaba cu reabilitarile pe banda rulanta. Sau invers, poate lui Robert Negoita i se face mila de noi, locuitorii Sectorul 4, si-l invita la povesti fantastice cu anvelopari pe Baluta. Cine pe cine invita, nu conteaza, conteaza sa se intample. De ce?

Sigur exista o reteta de reabilitare termica a blocurilor (probabil secreta, nu-i asa) si nu intelegem de ce nu se poate aplica ea si in Sectorul 4, daca la vecinii de peste “gard” functioneaza. Din informatiile pe care le-am primit cu taraita de pe la primarie, sau mai bine spus le-am extras din comunicatele administratiei locale sau de pe blogul primarului, n-am aflat mare lucru. Ba ca legea e cum e, si unde-i lege nu-i tocmeala, ba ca fondurile ajung pentru inca doi ani de reabilitari, dar inca nu vedem nici schelele puse pe blocurile care trebuie anvelopate anul acesta …in fine.

Nu am gasit nicio explicatie clara care sa ne lamureasca in legatura cu mai multe lucruri. De ce in Sectorul 3 se fac reabilitari (GRATUITE – beneficiarii nu trebuie sa dea nici macar un leu) de ani buni, iar in Sectorul asta amarat al nostru lucrurile nu doar ca se misca mai greu decat melcul, ba si costa pe deasupra?

De ce in Sectorul 3 lucrarile continua chiar si daca vine cod straveziu de canicula, iar la noi totul se opreste daca temperatura face nazuri si-i apuca pe astia de la ANM vreo avertizare? La modul cel mai serios diferentele de optica manageriala dintre cele doua sectoare vecine si prietene sunt atat de mari incat nimeni nu mai intelege nimic. Stim ca functia de primar e si complicata, si ca programul e aglomerat, si ca edilul de la “4” n-are timp sa arunce privirea pe intrebarile astea ale noastre.

Dar poate vreun consilier de pe la primarie reuseste sa-si faca o “fereastra” si sa ne raspunda. Ca o precizare, scriem aceste randuri in urma mesajelor pe care Sectorul4live.ro le-a tot primit de la alti locuitori ai sectorului 4. Mesaje cu intrebari justificate, pentru oameni care merita sa afle raspunsuri. Macar pentru votul ala pe care l-au dat in iunie. Si, domnule primar, daca timp de noi n-aveti, macar iesiti la cafeaua aia cu Robert Negoita, va rugam frumos…

2 Comments

 1. sorin ceacar

  July 12, 2016 at 7:50 am

  Referitor la articolul dv va precizez ca bani pt reabilitare exista. La rectificarea bugetara din 29.06 .2016, sumele avansate din desfiintarea DAPZ, sunt undeva la 100 miliaone euro. Dar din pacate conform edxpunerii financiare, acesti bani sunt in proportie de 80% deviati catre alte cheltuieli nenecesare: licente de Microsoft Office de 5-6 mai mari, licente de antivirusi de 6-7 ori mai mari, drona de 30.000 de lei( pt ce i-o trebui drona PS4 ?), studii de fezabilitate si management de sute de mii de lei, si lista poate continua. Primarul Baluta s a angajat sa termine cele 59 de blocuri incepute sau aflate pe lista fostului primar Piedone, atat a reusit dumnealui sa faca in 4 ani. Deci bani exista pt anveloparea a cel putin 200 de blocuri. Acum, de ce se merge in ritm de melc? Pt ca exista doar cateva firme agreate pt anvelopari iar acestea se misca incet. Solutia: daca am avea licitatii transparente si am da de lucru la 20-30 de firme concomitent, fata sectorului 4 s ar schimba rapid. Solutia e simpla dar trebuie sa existe vointa.
  Sorin Ceacar – consilier USB S4

 2. daniela

  July 12, 2016 at 2:29 pm

  Parerea mea este ca reabilitarile facute de domnul Negoita nu sunt atat de calitative precum vor fi cele pe care doreste domnul Baluta sa le faca, tocmai de aceea doreste sa le faca incet dar bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four + fifteen =