RATB se vrea “smart”: aplicatie smartphone care iti spune in cat timp vine autobuzul

smartphone

Primaria Capitalei si RATB au anuntat ca vor implementa, pana la sfarsitul acestui an, un sistem IT prin care calatorii vor putea sa isi aleaga ruta optima fiind informati, prin intermediul unei aplicatii smartphone, in legatura cu timpul estimat de asteptare pana la sosirea in statie a vehicului ales.

“Publicul calator va beneficia de aceste informatii prin intermediul unei aplicatii pentru telefoane mobile de tip smartphone, atat pentru sistemul de operare Android, cat si pentru sistemul de operare iOS (iPhone), acestea ocupand in prezent peste 99% din piata de profil. Aceasta aplicatie pentru telefoanele mobile va fi pusa la dispozitia calatorilor, pana la sfârsitul acestui an, cu titlu gratuit”, se arata intr-un comunicat de presa al RATB.

Cat costa nou sistem informatic?

RATB mai precizeaza ca sistemul de informare va fi implementat pe tot parcul circulant al regiei, astfel ca autobuzele, troleibuzele si tramvaiele de pe toate liniile vor fi vizibile in aplicatie pentru publicul calator. De asemenea, Regia spune ca sistemul informatic va fi implementat de catre firma RADCOM S.R.L., cea care a castigat licitatia organizata de catre RATB. Valorea contractului este de 915.000 lei, fara TVA.

CITESTE SI: RATB: “Marim numarul vehiculelor cu instalatii de climatizare”

Sursa: RATB

Leave a Reply

Your email address will not be published.

one × four =