ARCEN a deschis primul Info Point de pregatire in caz de cutremur din Romania

ARCEN

Pana pe 25 mai toti locuitorii din Bucuresti care doresc sa se informeze si sa fie mai pregatiti in cazul unui cutremur au la dispozitie primul Info Point de acest tip din Romania, deschis de catre ARCEN. Punctul de informare se afla la parterul cladirii Magheru One, din centrul Capitalei.

Info Point-ul este activ in perioada 28 aprilie – 25 mai, de luni pana vineri, de la ora 13.00 la ora 19.30, pe b-dul Magheru nr. 1 si se adreseaza tuturor locuitorilor din Bucuresti care vor sa fie mai informati si mai pregatiti in cazul unui cutremur, conform anuntului ARCEN.

Info Point-ul reprezinta un proiect pilot, finantat exclusiv din fonduri private, care creste rezilienta sociala in cazul unui cutremur major si deschide dialogul cu autoritatile pentru a spori capacitatea de pregatire a populatiei in caz de cutremur. Intentia acestei initiative este sa puna la dispozitia autoritatilor un model de buna practica pentru ca Info Point-ul sa poata fi replicat si permanentizat in marile centre urbane vulnerabile din Romania.

Participarea la activitati se face pe baza de rezervare

Potrivit ARCEN, locuitorii Bucurestiului pot ridica din Info Point ghidurile de pregatire Antiseismic District care ofera cele mai simple, practice si responsabile masuri individuale si comunitare in cazul producerii unui seism.

Totodata, de-a lungul acestei luni, vor fi organizate cursuri de pregatire pentru cutremur, cursuri de prim ajutor, discutii despre vulnerabilitatea Bucurestiului si patologia seismica a cladirilor din Bucuresti si va fi oferita  consultanta gratuita despre intocmirea documentatiilor pentru depunerea dosarelor de consolidare.

“Schimbul de informatii, constientizarea si participarea comunitatii sunt esentiale pentru construirea rezilientei sociale, inaintea, in timpul si dupa cutremur.”, potrivit ARCEN

Antentie, insa, participarea la activitati se face pe baza de rezervare, conform calendarului: https://antiseismic.info/calendar/

Bucurestiul este orasul cu cel mai mare risc seismic din Romania si una dintre capitalele europene cele mai expuse din punct de vedere seismic. Capitala are azi, oficial, 350 de cladiri incadrate in risc seismic, desi in anii 1990 autoritatile vorbeau despre 2500 de cladiri vulnerabile, iar raportul ICCPDC realizat dupa cutremurul din 4 martie 1977 mentioneaza 35.000 de cladiri considerate avariate.

SURSA

CITESTE SI: Bucurestiul dupa cutremur sau cum se poate schimba harta orasului dupa urmatorul seism major!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen − eight =