Astazi incepe Prima editie a Festivalului Martisorului in Sectorul 4

Festivalului Martisorului

In perioada 2 – 12 martie are loc prima editie a Festivalului Martisorului 2018, organizat de Centrul European Cultural si de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”.

“In prima zi a festivalului, de la ora 18,00, in Sala Mare a Centrului European Cultural si de Tineret pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” – CECTUNB, cei mai mici artisti ai Fundaţiei “Dan Voiculescu”, alaturi de Trupa Pam-Pam, vor sustine un spectacol cu muzica, dans si poezie”, potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor. Tot astazi, in cadrul Festivalului Martisorului, se va da startul programului “Educatie ALTFEL”, in cadrul caruia copiii si tinerii din Bucuresti vor putea participa la activitati gratuite, educative si culturale.

Primul eveniment se numeste “Martisor cu surprize” si are loc vineri seara, cand copiii dau startul serbarii primaverii in cadrul unei serii de spectacole si evenimente culturale menite sa le dezvolte inteligenta si aptitudinile. In cadrul evenimentului, copiii vor expune lucrari de pictura, quilling, origami si obiecte din sapun realizate la cursurile organizate la Clubul de excelenta al fundatiei, si vor realiza martisoare unicat.

Sambata, tot de la ora 18,00, va fi invitat ansamblul de dansuri populare “Doinita” din Bucuresti, care va prezenta un program special de initiere si de cunoastere a traditiilor folclorice romanesti. Spectacolul “Folclor de Martisor” va include cantece si dansuri populare specifice fiecareia dintre zonele etnografice ale Romaniei.

Festivalului Martisorului

Atat vineri, cat si sambata, pe scena CECTUNB va evolua si Ansamblul de balet “Arabesque” al Fundatiei culturale pentru copii si tineret “Noi si prietenii nostri”, ansamblu cu o activitate de peste 30 de ani, laureat al mai multor festivaluri nationale si internationale (Franta, Italia, Canada, Iordania ş.a).

Conform comunicatului de presa, pe 12 martie, de la ora 19,00, tot in cadrul Festivalului Martisorului 2018, CECTUNB invita publicul la Teatrul National Bucuresti, Sala Pictura, la spectacolul-concert “BucurESTI un suflet de oras”, sustinut de pianistul Marius Vernescu si de invitatii sai: violonistul Gabriel Stanescu, actorii Alexandru Pribeagu (pantomima) si Alexandra Aga, instrumentistii Alex Tomaselli (chitara), Nicu Grigoras (percutie), Catalin Razvan (bas), Beatrice Roman Vernescu (clape). In programul festivalului sunt incluse si expozitia de pictura “Din suflet de copil”, precum si o expozitie de costume populare romanesti autentice, rare, vechi de peste 100 de ani (colectia privata a Simonei si Cristinei Leasa).

Sursa: CECTUNB via Agerpres

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

three × 2 =